Mısır Tatili Hakkında

Hiç Mısır'a gitmedim ama giderseniz ilk sefer için tur ile gitmek daha kolay olur aileler için.
Çünkü az gelişmiş yerlerde kim kime ne gecirebilirse o fiyatı söylüyor. Devamlı ya pazarlık yapacaksınız ya dolandirilicaksiniz. Araç kiraliyorsun mafya gibiler, depozitonu vermemek için, içinden kesinti yapmak için bin türlü şekle giriyorlar, çoğu Turistik yerde çalışan ingilizce de bilmiyor, dünya para verip internet hatti alıyorsun bir çekiyor beş çekmiyor, şehirler arası ulaşımı otobüsle karşılasaniz otogarlar erken kapanıyor, yeri geliyor otobüsün nerede olacagini bulamıyorsunuz vs.
Böyle şeyler bana macera gibi gelir ben severim ama çoluğumla çocuğumla kırk yilda bir gitsem uğraşmak istemem . O yüzden turdan devam.
Ama yine de bir hesap kitap yapın, hatta buraya yazın ben de yardımcı olayım. Eğer uygun oteli, tam zamanlı araç kiralaması ve biletiyle tur arasında coook fiyat farkı olacaksa - mesela aile olarak 500 euroya halledebileceginiz bir şey için tur 1500 Euro talep ediyorsa o zaman bir daha düşünürsünüz.
Mevsim olarak da yaz ayını tercih etmeyin.
Ben mısırın komşusuna bilet almıştım Ekim için. O zamanlar araştırınca en ideal ayın Ekim -Mart olduğunu okumuştum.
Bana da tur en mantıklısı geliyor. Parasından ziyade güvenlik için. Ekim şimdilik aklımıza yattı. Erken alımda indirim de olabilir belki.
 
Geçen sene Haziranda Sharm El Sheikh'e gittim. Öncelikle şöyle söyleyeyim ki otelleri harika, çok lüks ve aşırı ucuz. Biz 6 gün kaldık ve toplam giderimiz 25bin falan oldu o da uçak kaçırdık, ekstra oda ücreti ödedik ondan kaynaklı oldu. Bence otel tatili için efsane bir yer. Bizim bulunduğumuz otelde çalışanlar aşırı tatlıydı, güler yüzlüydü ama dışarıya çıktığın zaman durum biraz değişiyor. Biz hata yapıp gündüz gezmeye gittik Old Bazaar dedikleri yer var, orada insanlar ilk başta size güzel davranıyor uzun uzun bir şeyler anlatıyorlar bir şeyler almanız için ama indirim isteyince bir anda çok kabalaşıyorlar, kendiniz gibi insanlar görmek isterseniz kesinlikle akşam dışarıya çıkın derim zaten çok sıcak olduğu için gündüz biz kavrulmuştuk. Her şeyin fiyatını dolar üzerinden söylüyorlar ve tabiri caizse kazıklanıyorsunuz. Bir magnete bile 20 dolar istiyorlar ama güzel pazarlıkla her şeyin fiyatını çok çok indirebilirsiniz birazcık blöf yapmanız gerekiyor o kadar. Kahire gezisi ve piramit turuna katıldık hayatımızın hatasıydı resmen. Piramitler göörülmeye değecek bir şey değil tabii iç kısmına girmedik biz diğer tarafları nasıldır bilmem ama tam bir rezilllikti. Sharm tarafından otobüsle kahireye gitmek zaten çok uzun bizim gidiş dönüş 24 saati geçmişti zaten uçağı da bu yüzden kaçırdık, tabii biz son günümüz olduğunu bilmiyorduk bizde de hata var. Ama eğer gidilirse çok güzel otel tatili yapabilirsiniz zaten otelleri tatil köyü gibi çok büyük. Yeme-içme biraz sıkıntı olabilir bizim gittiğimiz oteldeki şef Türk olduğu için biz kendimize göre bir şeyler bulabiliyorduk zaten dünya mutfağı çıkartıyordu. Gezmek için akşam saatleri, safari turu, meşhur kafesi var Farsha, yapıcaksanız dalış yapmanız yeterli olur. Güzel bir tatil geçirmiş olursunuz.
 
X