• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Boya Silici Acil!

TaSHbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
274
1
96
Ankara
Saçlarım sarıya yakın kumral boyalıydı. 20 gün önce bir buhran anında koyu küllü kumral ile boyadım. Ve sonuçtan hiç memnun kalmadım, gözümde alışamadı. Şimdi eski rengini istiyorum ama bu mümkünmü bilmiyorum. Saçlarımın uçlarında yıpranma var. Ve şu anda açıcı kullanırsam uçlarının yanacağını ve aynı rengin tutmayacağını tahmin edebiliyorum. Boya silici ile eski boya rengine geri dönebileceğim yazıyor bu sitede;

http://sacboyamasistemi.blogspot.com.tr/2013/02/boya-silici-nasl-kullanlr.html

Ama forumdaki konularda ise boya silicinin saç açıcı olarak kullanıldığını yazmış bazı üyelerimiz. Çok kafam karıştı bu çelişkiye. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Boya silici verdiğim linkte yazanlar gibi eski boya rengine geri mi dönderiyor? Yıpratmıyor mu? Daha önce deniyen ya da bilgisi olan var mı? Lütfen bu benim için çok önemli. Eğer böyle bir şansım var ise direk koşa koşa kuaföre gideceğim ve sildireceğim. Şimdiden vaktinizi bana ayırdığınız için teşekür ederim.

Saçlarım sarıya yakın kumral boyalıydı. 20 gün önce bir buhran anında koyu küllü kumral ile boyadım. Ve sonuçtan hiç memnun kalmadım, gözümde alışamadı. Şimdi eski rengini istiyorum ama bu mümkünmü bilmiyorum. Saçlarımın uçlarında yıpranma var. Ve şu anda açıcı kullanırsam uçlarının yanacağını ve aynı rengin tutmayacağını tahmin edebiliyorum. Boya silici ile eski boya rengine geri dönebileceğim yazıyor bu sitede;

http://sacboyamasistemi.blogspot.com.tr/2013/02/boya-silici-nasl-kullanlr.html

Ama forumdaki konularda ise boya silicinin saç açıcı olarak kullanıldığını yazmış bazı üyelerimiz. Çok kafam karıştı bu çelişkiye. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Boya silici verdiğim linkte yazanlar gibi eski boya rengine geri mi dönderiyor? Yıpratmıyor mu? Daha önce deniyen ya da bilgisi olan var mı? Lütfen bu benim için çok önemli. Eğer böyle bir şansım var ise direk koşa koşa kuaföre gideceğim ve sildireceğim. Şimdiden vaktinizi bana ayırdığınız için teşekür ederim.

bu işlemler her halükarda saçı yıpratır canım.. yeni boyadıysanız saç boyanızı akıtabilirsiniz. ama yinede kendi doğal renginize dönmeniz zor..

Kendi doğal rengime değil, yazıda da belittiğim gibi eski boya rengine dönmek istiyorum. Zaten kendi ana rengime dönmem imkansız biliyorum ve istemiyorum. Kendi ana rengim koyu kestaneydi, açtırıp sarıya dönük kumral bir boyayla boyanmıştı. Hatta son zamanlarında baya açılmıştı. 20 gün önce falan bir buhran anımda ben bu sarı boyalı saçlarımı, küllü koyu kumrala boyadım. Ve sonuçtan hiç memnun kalmadım. Yani kısacası doğal rengine değil, SARI BOYALI eski renge dönmek istiyorum.Linkteki yazıda son boyayı akıtıp, eski boya rengini ortaya çıkardığı yazıyor. Ama bu forumdaki konulara baktığımda açıcı olarak kullanıyorum yazanların olduğunu gördüm. Ve kafam karıştı. Boya silici hakkında bir fikrin var mı tatlım?

Herkese yardımcı olunuyor, ama ben konu açtığımda nedense kimse tınlamıyor. Acil diyorum! Azıcık yardım severliğiniz kaldıysa lütfen... Eskiden herkes birbirinin yardımına koşardı bu forumda. Çok değil bundan sadece 7 sene önce... Şimdi ise eskisinden çok farklı... Kafayı yemek üzereyim, çok koyu duruyor. Yok mu soruma cevap? Yok mu derdime çare?

saçlarımı hiç boyamadığım için yardımcı olamayacağım canım ama söylediklerinde çok haklısın artık kimse kimseyi tınlamıyo herkes kendi sorununu anlatıp çıkıyo..

Çok sağolun. Gerçekten anlayamıyorum, ben herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama artık nedense kimse bilse bile, iki satırı çok görüyor. Dün pc nin başında uyuyakalmışım cevap beklerken, bu sefer çok umutluydum eski haline dönmeye başladı forum diye düşündüm; benden önceki konuya 5 dakika önce cevap geldiğini görünce. Zaten ondan cesaret alarak açtım konuyu, çünkü biliyorum ki kuaförlere sorsam sırf para için hiç bir şey olmaz diyecekler ve 2 sene önce olduğu gibi yakacaklar. Bakıyorum hep tanıdıklarına cevap verir olmuş artık insanlar, hep menfaat. Ama bilmiyorlar ki bir zamanlar benimlede sıkı fıkıydı çoğu, bir süre sonra unutup gidiyorlar her gün sohbet ettikleri kişileri :44:

........

Bunlarda saçımın önceki ve sonraki fotoları. Umarım daha açıklayıcı olmuştur. Lütfen yardımcı olun?

Son düzenleme:
merhaba,
ben sacımı haftasonu kahverengi tonundan palette açıcı ile bal rengine döndürdüm.
(benimde sarıydı, senin ilk resmine benziyordu ) ben de ne akla hizmet ettiysem kahve tonlarına geçmiştim. ama kahveden de sıkıldım ve bir anda karar vererek acıcı aldım ve evde kendim uyguladım. saçlarım yıpranmadı. şu an bal rengi, açıkçası bunu da cok sevmedim ama birkaç gün akmasını bekliycem, olmazsa cok cok acık doğal sarı rengi alıp tekrar boyamayı düşünüyorum.

merhaba,
ben sacımı haftasonu kahverengi tonundan palette açıcı ile bal rengine döndürdüm.
(benimde sarıydı, senin ilk resmine benziyordu ) ben de ne akla hizmet ettiysem kahve tonlarına geçmiştim. ama kahveden de sıkıldım ve bir anda karar vererek acıcı aldım ve evde kendim uyguladım. saçlarım yıpranmadı. şu an bal rengi, açıkçası bunu da cok sevmedim ama birkaç gün akmasını bekliycem, olmazsa cok cok acık doğal sarı rengi alıp tekrar boyamayı düşünüyorum.

Ama benim saç uçlarımda yıpranma var, açıcıya dayanabileceğini sanmıyorum. Boya silici hakkında bir bilginiz var mı acaba? Konuda verdiğim linkte son yapılan boyayı akıtıp, önceki boya rengine dönderdiği yazıyor. Ama bu forumda bir kaç kişi açıcı olarak kullandığını yazmış. Ama linkte açıcı olmadığı yazıyor. Ne yapacağımı şaşırdım :( Mükemmel olmasada iyiydi saç rengim. Şimdi koyu küllü kumrala boyalı ama çok koyu görünüyor ya :ssz:

ben silici kullanmadım hiç. ama alırken bana silici değil açıcı önerdi görevli bayan. siliciden etkili sonuç alamayacağımı onun yerine acıcı almamı söylemişti. bende onun sözü üzerine aldım palette açıcıyı. önce palette açıcıyı kullanma kılavuzuna uygun olark uyguladım. 45 dakika bekledim. sacımı yıkadım ve kuruttuktan hemen sonra da altın parıltılı bal rengine boyadım ve yanma yıpranma yaşamadım saçımda.

ben silici kullanmadım hiç. ama alırken bana silici değil açıcı önerdi görevli bayan. siliciden etkili sonuç alamayacağımı onun yerine acıcı almamı söylemişti. bende onun sözü üzerine aldım palette açıcıyı. önce palette açıcıyı kullanma kılavuzuna uygun olark uyguladım. 45 dakika bekledim. sacımı yıkadım ve kuruttuktan hemen sonra da altın parıltılı bal rengine boyadım ve yanma yıpranma yaşamadım saçımda.

Sen bu uygulamaları yapmadan önce saçında benim gibi belirgin yanmaya az kalmış yıpranmalar varmıydı uçlarda? Yine yakmaktan korkuyorum saçlarımı, tam uzamaya başlamışken kötü olur benim için yanması.

saçımı yeni kestirmiştim ben. o yüzden de sacımda yıpranma yoktu. uygulama sonrasında da olmadı.
şu an bal rengi sacım. birkaç yıkamadan sonra istediğim renge dönüşmezse çok çok açık doğal sarı alıp yeniden boyamayı düşünüyorum

saçımı yeni kestirmiştim ben. o yüzden de sacımda yıpranma yoktu. uygulama sonrasında da olmadı.
şu an bal rengi sacım. birkaç yıkamadan sonra istediğim renge dönüşmezse çok çok açık doğal sarı alıp yeniden boyamayı düşünüyorum

Senin adına sevindin tatlım. Ama ben bu işlemleri yapsam heralde saçım yanar. Nasıl kurtulacağım bu renkten bilmiyorum. Hangi akla hizmet boyadım onuda bilmiyorum. Boya silici hakkında yıpratmaz, son boyanan koyu rengi akıtır, eski boya rengine kavuşturur deniyordu. Ama kimsenin bir bilgisi yok sanırım :44: Yakında delirecem. 20 gün önce şu sarışın güzel yabancılara benzetirlerdi, Sinem Kobala benzetenler vardı. Şimdi ise iğrenç olmuş diyenler bile var. Ve aynaya baktığımda ben kendimi Hint ve Azerbaycan kızlarına benzetiyorum. Çok garipsiyorum :18:

Konuyu açalı 3 günü geçti ve hala bekliyorum, ne güzel. Çok yorum geldi, çok yardımcı oldunuz sağolun, hiç bir şey demiyorum.

öncelikle bu kadar agresif olursan kimse cevap vermek istemez:KK25: ben selective oxy reload silici kullandım. krepe balyajlarım vardı, ankarada karanfil sokaktaki isis kuafördeki yeteneksiz bir cüce, ön tutamların yoğunluğunu artırırken beni muazzez abacıya döndürmüştü, ön tutam komple sarı oldu, olmayınca üstünü tamamen siyaha boyadı. krepe balyajın arasında o siyahlar çok sırıtınca ben de bu siliciyi aldım ve krepe balyaj gibi uygulayarak altaaki sarıları ara ara geri getirdim. yıpranma-yanma vs asla yok. ama işte zemin sarıydı, kolay oldu. diğer renkler için bişy diemem. istersen özelden öncesi-sonrası şeklinde foto atarım

Boya silici, açıcıdan daha az yıpratıyor(muş). Watsonsda var ev tipi boya silici, 50 tl olması lazım.Bir de c vitamini-karbonat-şampuan karışımı bir formül uyguluyorlar boya silmek için, silici kadar etki etmeyecektir, belki birkaç uygulama gerekebilir.Bunu da şahsen yapmadım ama youtube da bir video da izlemiştim, koyu kahveden açık kumrala döndürmüştü saçını videoyu paylaşan kız.
Watsonsdaki silicinin adını hatırlamıyorum, c vitaminli formülü de tam oranlarını filan bilmiyorum, ama forumda veya google da taratırsan bulursun canım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Back