2018 Ekim Anneleri

Aynen oyle demek gerek :)
Yani ayaklandikca etrafta tehlikede cogaliyor canim.Bu kez hic birakamiyorsun.Zaten sesi cikmasa 5 yasindaki bile bi dusunduruyor inan :)

En zor dönem tuvalet diyebilirim kendi adima.
Garip bi gecis,sabir isteyen bi iş.

Ben hep onun işi zordiye dusundum,ki simdi onlarin işi daha zor dusunup teselli ediyorum kendimi :)
Ama hep daha da keyifli bu cok guzel bi gercek :)
Ayy tuvalet bizim için tam bir kabustu hamilelik dönemime denk geldi annem bana gelmişken kızım hazır değilken başlattı abartısız 7 ayda toparlayamadım sürekli geri dönüşler yaşadık kardeş gelmeden 1.5 ay önce tam hallettik derken kardeş geldi bir ay da öyle dönüş yaşadık şy anki halime binlerce kez şükürler olsun geceleri de kendisi kalkıyor bazen kendim oturacağım diye heves ediyor tabi popişi yıkayamıyor :) umarım oğlumda daha kolay atlatırız

3 aylık izlem için sağlık ocağına götürdüm bebek arabasıyla. 20 dklık yolda hiç susmadı. Yoldaki teyzeler akıl veriyor şöyle mi yapsan böyle mi acaba... biri de kucağına al diyor. Bir elimle araba itip kucağımda 8 kilo bebeyle o yokuşu nasıl çıkacaksam artık.. 50 metre kala uyudu, dönüşte komple uyudu.. hiç belli olmuyor, inadı tutunca ağlıyor, sakinleşince uyuyor kuzu :)

Bebeklere saygı duymak lazım sanırım bi süre sevmeyecekler dışarıyı düzelir heralde zamanla :)

Memede uyumaya alıştı bizim kız :( Başka türlü uyumuyor mümkün değil.

Böyle giders 4.5-5 aylık olunca uyku eğitimi vereceğim çok büyümeden.

4-5 gündür kasıklarımda ciddi ağrı var, akıntım çok fazla. Sanki adet olucam da olamıyorum gibi.

Normal mi bu? Sizin de oluyor mu ağrınız?

Bizim evin önüne haftada iki kere süt Arabası geliyor.Eğitime gittiğimde diyetisyen Demişti ki o sütlerden içmeyin hangi ineğe antibiyotik yapıldığı belli değil.O günden beri o sütlerden almaz olduk.Bu ön Yargıyı yıkmalı mıyım bilmiyorum nasıl olacak
bazen denk gelirse sutcuden aliyorum bazen de yakinimizdaki aktar ve marketler cig sut getiriyo markasi yapildigi yeri filan yazan onlardan da aliyorum.saglikli midir degil midir bilemem ama evde yaptigin yogurda alisinca hazir yogurdu begenmiyorsun :) bi de benim bi huyum var.milleti bi dinlerim ne diyo diye ama sonra gene bildigimi okurum.hani deseler ki şunu yeme kanser olursun.seviyorsam yerim hic inanmam da oyle olacagina :D

Zamanla alışıyor canım insan her an ayrı güzel o yüzden geçecek bitecek diye beklentiye girmeden anın tadını çıkarmak en güzeli şu an zor muhakkak büyüdükçe işler karmaşıklaşacak ama o zamanlar da yapabildikleri hem şaşırtacak hem mutlu edecek. Keşke zamanı durdurabilsek :)
Bir yandan büyümesini de isyemiyprum aslında çok garip.Avm ye gidince emzirme Odasında bikaç günlük Minnak Minnak bebekler görünce içim gidiyo.Bir onlara bakıyorum bir benimkine kocaman geliyor Gözüme :) Hevesimi alamamışım o Minnak hallerinde ağlamasından memeye yapışmasından,aç mı acaba sütüm MÜ yok acaba nasıl gelir bu süt diye strese girmekten bebitomun minikliğini kaçırmışım resmen :(

Oyy maşallah ne güzel darısı bize inş iki haftadır farklı bir çocukla karşı karşıyayız resmen uykuları emmeleri oyun oynamaları sorunlu sürekli ağlıyor etraf bakmaktan ve gerinip durmaktan düzgün ememiyor etrafa bakacağım diye uyuyamıyor ne zaman yatırsam kafayı kaldırıp bağırıyor saat 11 den beri 4 kez yatır kaldır yaptım şimdi memede uyuyor çok yoruldum artık ben ben olmaktan çıktım her şeyi bırakıp alıp başımı gidesim geliyor bazen
Canim al bendende o kadar sakin uslu uykuyu seven oglum gitti yaramax sinirli bir bebek geldi

Bebeği emzik alanlar size özeniyorum.İlk gün keşke annemi dinleyip taksaydım ağzına.İlk gün meme emmesi çok kuvvetliydi zarar-ı olmayabilirdi.Geç mi kaldım nasıl alıştırayım.Aslında emmeye Çalışıyor ama ağzından düşüyor.Tek bakıyorum birazcık kolaylık sağlardı gün içinde.Uyutmada kullanmak için değil,bazen yanından uzaklaşmam gerektiğinde emzik emsin ağlamasın istiyorum.odadan çıkartmıyor beni hiç yalnız kalmayacak.İşi gücü bırakıp oturuyorum onunla eve benden bir tane daha Lazım.

Kızlar bir el atın bana nasıl alıştırayım.Avent Philips sothie yararsa yarar işe diğerlerini direkt itiyo
Canim bebis alismadiysa bosuna para dokme derim ben en bastan alismadiysa artik alismaz

Bir yandan büyümesini de isyemiyprum aslında çok garip.Avm ye gidince emzirme Odasında bikaç günlük Minnak Minnak bebekler görünce içim gidiyo.Bir onlara bakıyorum bir benimkine kocaman geliyor Gözüme :) Hevesimi alamamışım o Minnak hallerinde ağlamasından memeye yapışmasından,aç mı acaba sütüm MÜ yok acaba nasıl gelir bu süt diye strese girmekten bebitomun minikliğini kaçırmışım resmen :KK43:
Ben bazen çektiğim eski videolara resimlere bakıyorum ne kadar minnakmis diyorum sanki yillar önceydi

Ben de en çok çiş eğitiminde zorluk çektim. Doğaçlama takıldık, keşke biraz yardım alsaydım. O sakin anne gitti, yerine sinir küpü bir kadın geldi. Günde 3-5 kez koltuk silmekten, yerleri sürekli paspas yapmaktan elim kolum durmuştu. Gece çişini tutup gündüz beni sınamak istercesine her yere çişini yaptı 2 ay boyunca.. öğrenince rahat ettik ama 5 yıl yaşlandım sanki :)

Iste gece bezi islanmamaya baslayinca baslamanin ince noktasi galiba :)
Bizde kendi istegiyle basladik hatta ramazanin ill gunuydu hususi gidip birlikte almistik istediklerini o gece bezleri toplayip kaldirmistik bitis o bitis :)
Bezleri baska bebehe hediye goturduk.
Ilk 3 gun ciddi fenaydi ama ahahhaha
Ogrendim yani gordum ki bu bebeler cis azcikta olsa saliveriyormus oyle 1 kerede cok yapmak fln sonradan kazanilan bisymis :)))))))))

Saka bi yana kabullenmek,kizmamak,sormamak fln kilitmis.Ve o donem hep yavas yavas degisip daha da oturuyormus bunu anladim.
Oyle bitti gitti degildi asama asama gb :)
Vayy be ne maceraydi :)))))

Bir deeee bence de silmek,kacirmalar vs oyle mevsim kollamaya gerek yok.Bizim Allahtan bahara denk gelmisti.Baska bi durumu deneyimlemedim tabii ama altinda biraz uzunca bisyler olunca tutuyor en azindan kacamaklarida zaman zaman kisa giydiginde onlar direkt pacadan akiyordu o daha zor sanki :) esyalarda kalmasi daha iyi kacamaklarin :)))))

Sıkılıyorum canım en büyük eğlencem arada arkadaşlarla görüşmek ve lojmanımızın bitişiğindeki cafeye gitmek market gezmek maalesef başka yapacak bir şey yok burada. Birkaç yıla tayinimiz çıkacak muhtemel büyük şehir olacak çocuklar da az büyümüş olacaklar rahatça yaparız istediklerimizi Allah nasip ederse. Ya oğlum bu ara sürekli oturma isteği içinde zaman biraz ilerlese destekli oturtalsem iyi olacak mama sandalyesinde falan az durur bizi rahat izler

Ohh gonlune gore olur insallah gideceginiz yer,bugunlerin tadini cikarirsin bol bol :)

Evet bizim bidikta oturuyor.Kisa kisa tutup düz yatiriyorum dinlensin diye.Tam gecis.
Bi sonraki aşama tadindan yenmez :)
Oyalanirda hem size de kolaylik olur.

Bizim burada birlik kurmuşlar ev yapımı reçeller makarnalar denetimli halde süt yoğurt peynir çeşitleri yumurta vs satılan bir yer var genelde oradan alıyoruz o da güzel oluyor yağı falan gayet iyi

Evet cogunlukla oluyor.Zaten insan o tatlari ayirt edebiliyor kolayca.Bidaha ariyor cidden
Insallah arkadasta bulur
Baska sehirde olmakta ayri zor Allah yardimciniz olaun

Ayy tuvalet bizim için tam bir kabustu hamilelik dönemime denk geldi annem bana gelmişken kızım hazır değilken başlattı abartısız 7 ayda toparlayamadım sürekli geri dönüşler yaşadık kardeş gelmeden 1.5 ay önce tam hallettik derken kardeş geldi bir ay da öyle dönüş yaşadık şy anki halime binlerce kez şükürler olsun geceleri de kendisi kalkıyor bazen kendim oturacağım diye heves ediyor tabi popişi yıkayamıyor :) umarım oğlumda daha kolay atlatırız

Genelde bu donemde cok duyuyorum ama aslinda en zor donem.Buyuk degisiklikler.
Bin sukur başa sarmamissiniz sevindim cunku oyle olanda cok oluyor.
Insan hic bez kullanmamis gb oluyor o ara :))

Back
X