Smile Forever

Popüler Üye
Pro Üye
27 Mayıs 2016
6.616
19.687
Merhaba sevgili Kadinlar Kulubu;:KK37:

Lezzeti ve goruntusu sahane muthis bir borek tarifim var sizlere. Mutlaka deneyin eminim cok seveceksiniz.
Yarismaci arkadaslara basarilar dilerim.:KK36:



Malzemeler


8 adet yufka
400 gr kıyma(az yagli)
3 buyuk boy sogan
2-3 yemek kasigi sıvı yag
Karabiber
Toz kirmizi biber
Tuz

Besemal sos icin;

3 su bardağı süt
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi sıvı yag
Tuz , az karabiber( tuzu kendinize gore ayarlayabilirsiniz)
2 dolu yemek kasigi kasar peyniri rendesi

Yufkalarin arasina sürmek için;

3 yemek kaşığı tereyag
3 yemek kaşığı sıvı yag
(Eritiyoruz)

Yufkalarin kenar ve uzeri icin:
2 yumurta sarısı
2 yemek kasigi yogurt
1.5 yemek kasigi sıvı yag

Uzeri icin;
Rendelenmis kasar peyniri


Kiymayi bir tencereye alin, rengi donup suyunu cekince icine dogradiginiz soganlari ve sivi yagi koyun.Soganlar olene dek pisirin, kavurun. En son icine karabiber,tuz ve az miktar da kirmizi toz biber ekleyip, karistirip ocagin altini kapatin.
collagemaker_2019119184659410.jpg

Diger taraftan besamal sos icin tereyagini ve siviyagi eritin,unu koyup cok az kavurun ve sutu ekleyin.
Yaklasik 2.5 su bardagi sutu ekleyin, duruma gore kalan yarim bardak sutu de ilave edip, koyulasana kadar karistirin. Kivami krema gibi olucak.
Kivam alan besamel sosun altini kapatip 2 yemek kasigi kasar peynir rendesi ve tuz, karabiber ekleyip iyice karistirin.
Yapimi cok hizli oluyor ve durdukca koyulasiyor arkadaslar. Besameli boreklerinize sekil verdikten sonra da yapabilirsiniz, sorun olmaz. Elinizin hizina bagli biraz da:) Cok koyu kivam da olursa biraz sut ekleyip acabilirsiniz.
collagemaker_2019119183724288.jpg

8 yufkayi tezgahta ust uste dizin. Ve 8 esit parcaya bolun.(ben borek makasi ile kestim yufkalari)
Kestiginiz ucgen yufkalari ust uste dizin toplam 64 parca ucgen yufka elde ediceksiniz.
collagemaker_2019119183840187.jpg

1 cezvede sivi yag ve tereyagini eritin.

1 ucgen yufkayi alin uzerine bu yag karisimini surun, bir ucgen yufka daha koyun ustune. Ve sigara boregi sarar gibi sarmaya baslayip yarida birakin, fotograflarda gosterdim arkadaslar.

collagemaker_2019119184054442.jpg

Sonra iki ucunu birlestirin,birlestirirken bir miktar su ile uclarinin yapismasini saglayin. Geride kalan ucgen kismini da o birlestirdigimiz noktanin ustunden, tabana az su ile yapistirin.
Yufkalar bitene kadar ayni isleme devam edip, tepsiye dizin.
Tepsiye dizdigimiz yufkalarimiza 1 yemek kasigi soguyan kiymali harctan ekleyin.
Kiymali harcin uzerine de besamel sostan ekleyip, 190 derece alt ust ayar onceden isinmis firina borekleri verin.

collagemaker_2019119184250867.jpg

Yaklasik 10 dakika sonra borekleri firindan alip, uzerine rendelenmis kasar peynirinden bolca yerlestirin ve tekrar firina verin.

collagemaker_2019119184447495.jpg

Yeterince kizaran borekleri firindan alip sicak sicak servis edebilirsiniz.
32 adet borek cikiyor toplam.
Isterseniz olculeri azaltarakda yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
thumbnail_20190119_174646.jpg
thumbnail_20190119_174718.jpg
thumbnail_20190119_174733.jpg
thumbnail_20190119_174811.jpg
thumbnail_20190119_174858.jpg
thumbnail_20190119_175002.jpg
thumbnail_20190119_175023.jpg
thumbnail_20190119_175023.jpg
thumbnail_20190119_181920.jpg
thumbnail_20190119_182325.jpg
thumbnail_20190119_203223.jpg
thumbnail_20190119_202315.jpg
thumbnail_20190119_174332.jpg
thumbnail_20190119_174340.jpg
thumbnail_20190119_174332.jpg
thumbnail_20190119_174348.jpg
thumbnail_20190119_174428.jpg
thumbnail_20190119_174438.jpg
thumbnail_20190119_182420.jpg
thumbnail_20190119_174616.jpg
thumbnail_20190119_182456.jpg
thumbnail_20190119_203058.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.393
260.200
Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş:kk77:Sunumda harika görünüyor:KK200::KK9:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
 

Canfeb

22.08.19 Baş:67.7 Gncl:66.6 hdf:60
Pro Üye
Anneler Kulübü
16 Aralık 2018
8.501
23.819
Bööörek olsada yesek eline emeğine sağlık canım :KK200:
 
Yukarı Alt