Dukan diyet tariflerim

kahveli

Pireler berber iken...
Kayıtlı Üye
Katılım
9 Haziran 2011
Mesajlar
519
Emoji Skoru
421
dukan diyeti



tavuk gögsü
kırmızı biber

kuşbaşı olarak doğradımız tavuk gögsünü teflon tavada kendi suyunu çekene kadar pişirdikten sonra bir miktar daha kavuruyoruz. bu esnada kırmızı biberi irice doğrayarak tavuklara ekliyoruz. pulbiber ve çok ama çok az zeytinyağı ekliyerek kavuruyoruz.

kilo vermeye devam ediyoruz:)
 

kahveli

Pireler berber iken...
Kayıtlı Üye
Katılım
9 Haziran 2011
Mesajlar
519
Emoji Skoru
421
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı light süt
2 dal taze soğan
bir tutam dere otu
bir tutam maydanoz
2 kaşık buğday kepeği

yumurta ve sütü iyice çırpıktan sonra tüm malzemeyi karışıma ekliyoruz. teflon tavaya bir damla yağ ekleyerek kağıt havluyla tavaya yaydıktan sonra omletimizi tavaya döküp pişiriyoruz.

kilo veremeye devam:KK66:
 

zeynep_kurubas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
1.353
Emoji Skoru
1
Yaş
51
süpersin kahvelim süper bizim topikte sayfalar geçmiş oluyor o yüzdende gördüğüm yemeği bidaha bulmak zor oluyordu oh burdan bak beğen hemen pişir tebrik ederim valla seni
 

GoldenVenus

Popüler Üye
Pro Üye
Katılım
5 Nisan 2011
Mesajlar
3.252
Emoji Skoru
4.572
$20052011202.jpg $20052011203.jpg $20052011204.jpg

soğanla kavurduğum kıymaları mantarların içine doldurup tepsiye yağlı kağıt üzerine dizdim fırına verdim ve mantarlar pişmesine yakın çıkarıp kaşarlarını koydum bikaç dakika sonra kaşarlar eriyince fırından aldım tahminimden çok lezzetli oldu,iç harcını istediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz.atak evresi hariç her aşamaya uygundur.afiyet olsun.
 
Son düzenleme:

Berrin1405

07/06/2011
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Temmuz 2008
Mesajlar
2.252
Emoji Skoru
4
Bu verceğim tarif Makedonya ve Kosova'daki Türkler, Arnavutlar ve Makedonlar tarafından yapılan sütlü bir tatlıdır. adı KAYMAÇİNA (ATAK VE SEYİR EVRELERİNE UYGUNDUR)
malzemeler:
1 kilo süt
5 yumurta
Tatlandırmak için aspartam

Sütü iyice kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve aspartam iyice çırpın, yumurta köpük köpük olsun
Soğumuş süte yumurtalı karışımı iyic yedirin.
Cam bir kaba karışımı döküp içinde su olan başka bir kabın içine yerleştirin.
Isıtılmış fırında, 170 derecede üzeri altın kahve olup göz göz olana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra, mümkünse bir gün sonra servis edin.

Afiyet olsun.. :KK56:
 

GoldenVenus

Popüler Üye
Pro Üye
Katılım
5 Nisan 2011
Mesajlar
3.252
Emoji Skoru
4.572
buda benim mücver tavada olan versiyonu :)
$16052011197.jpg $16052011198.jpg
2 orta boy kabağı rendeledim,yaklaşık 1 er avuç maydonoz,dereotu,ince 2-3 adet yeşil soğan.yeşillikleri kabagınızın miktarına göre ve zevkinize göre ekleyebilirsiniz.1 çay kaşığı kabartma tozu,1 yumurta ve karışımı toklaştıracak kadar yulaf kepeği(ben 2 yemek kaşığı kadar koydum),çok az tuz ve pul biber.

Bildiğimiz mücver gibi yapıyoruz tek fark,un yerine yulaf kepeği koyup,tuzunu çok az koydum.Tavayı ilk seferde krep yaptığımız gibi çok az yağ döküp peçeteyle dağıttım.lezzeti neredeyse normaliyle aynı ve güzel oldu.atak evresi hariç her aşamada yapılabilir,afiyet olsun..
 

GoldenVenus

Popüler Üye
Pro Üye
Katılım
5 Nisan 2011
Mesajlar
3.252
Emoji Skoru
4.572
$01062011212.jpg
taze fasulyeleri haşlayıp doğruyoruz,tavada soğan kavurup üzerine yumurtayı kırıp pişiriyoruz ve doğranmış fasulyeleri ekliyip tuzunu biberini atıp biraz daha kavuruyoruz.atak evresi hariç her aşamada uygundur.afiyet olsun:KK56:
 

Yukarı Alt