• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Tarhana Çorbası - Cumhuriyet Sucukları Sponsorluğunda

yasminsay

Nirvana
Pro Üye
Emoji Skoru
141.836
Puanlar
598
Her yörenin, hatta herkesin tarhanası kendine özeldir. İsteğe ve yöreye göre içeriği, rengi, dokusu ve şekli değişir.

Bizim buralarda (Sakarya) toz tarhana yapılır. Bende çocukluğumda annemden nasıl gördüysem, yıllardır kış hazırlığımda ona ekleme-çıkarma yapa yapa damak tadımıza uygun haline zamanla ulaştım.

Tarhanamı ekşittiğim süzme ev yoğurdu, bolca yoğurt kaymağı (süzme yoğurt kadar), ev yapımı biber salçası, ev yapımı domates salçası, tarhana otu, tuz ve un ile katı kıvamda yoğuruyorum.

Normal şartlarda 12-14 gün içinde sererim, bu sene hava şartlarından dolayı biraz erken serilecek kıvama geldi, 8. günde serdim ve sabah akşam çevirerek ufalanacak hale getirdim.

Toz haline getirdiğim tarhanamı, gölge bir odada 1 hafta - 10 gün kuruttum ve tadının değişmemesi için buzdolabında saklıyorum.

“Not: Yoğurt kaymağı ile yoğurunca, pişirme esnasında tereyağ kullanmak gerekmiyor.”

“Ben kendi yaptığım ev salçaları ile yoğuruyorum. Salçanız yoksa, domates ve kapya biberi suyunu çekene kadar pişirip, blenderdan geçirebilirsiniz.”

Gelelim çorbamıza😌

IMG_7804.webp

1,5 litre çorba için;

4,5 çorba kaşığı toz tarhana

1 diş sarımsak

1 çorba kaşığı salça (isteğe bağlı domates ya da biber)

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı (Dileyen 1 yemek kaşığı tereyağ kullanabilir.)

1,5 litre su

Tuz

Dilerseniz içine, dilerseniz üzerine kavurulmuş sucuk.

Hazırlanışı;
IMG_7812.webp

Sarımsağı rendeleyip erittiğimiz zeytinyağına ekliyor ve kavurmaya başlıyoruz.
Sarımsakların rengi hafif değişince salçayı ekleyip, kavuruyoruz ve sucuk hariç tüm malzemeyi tencereye ekliyoruz.

Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz ve tarhanamız hazır.

Ben üzerine minik sucuk taneleri kavurdum, dilerseniz içine katabilirsiniz.

Afiyet şifa olsun.😌

IMG_7814.webp
IMG_7816.webp
IMG_7817.webp
IMG_7818.webp
IMG_7819.webp
IMG_7820.webp
IMG_7821.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık elticim muhteşem olmuş 😍 🥰 💜
Yarışmada bol şans diliyorum 💜 ❤️ 🥰

Konum çok hızlı açıldı, hiç beklemiyordum.🫣🫣

Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş. Sucukla denemedim hiç. Yarışmada başarılar dilerim.

Ellerinize sağlık,bol şans dilerim..🥰

Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş. Sucukla denemedim hiç. Yarışmada başarılar dilerim.
Teşekkür ederim.🙏

Sanırım çoğu üye sucuk+tarhana ne alaka diyecek, ama ben kendimi bildim bileli bizde sucuklu tarhana yapılır. Denemenizi tavsiye ederim.😌

Ellerine sağlık bebeyim mis gibi kokusu geldi 🫠

Kıymalı tarhana çorbası çok içtim ama eminim sucukta çok yakışır 🥳 böyle tatları birbirine çok yakistiririm 🤭 çorba adeta gülüyor, çok güzel gözüküyor fotoğraflardan 🔥 eline sağlık yasomm🥰🍒🍒🫶😘

Kıymalı tarhana çorbası çok içtim ama eminim sucukta çok yakışır 🥳 böyle tatları birbirine çok yakistiririm 🤭 çorba adeta gülüyor, çok güzel gözüküyor fotoğraflardan 🔥 eline sağlık yasomm🥰🍒🍒🫶😘
Teşekkür ederim canım.🥰😍❤️

Evet evet, çorba halime çok güldü. Lodos etkisiyle sunumum sabote edilip, zor bela 7 fotoğraf çekebildim. Sonuç, örtü çorbaya girdi.🤣🤣

Teşekkür ederim.🙏

Sanırım çoğu üye sucuk+tarhana ne alaka diyecek, ama ben kendimi bildim bileli bizde sucuklu tarhana yapılır. Denemenizi tavsiye ederim.😌
Evet bizim oralarda da çok yapılır sucuklu🙈
Tarhanayı yaparken haşlanmış nohut ve fasülye de koyar annem
Salça yerine de kapya biber ve domates
Her yörenin farklı farklı oluyor demek ki🙈

Ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor ❤️
Bende çorbada sucuk ve pastırma sevenlerdenim 🤤

Evet bizim oralarda da çok yapılır sucuklu🙈
Tarhanayı yaparken haşlanmış nohut ve fasülye de koyar annem
Salça yerine de kapya biber ve domates
Her yörenin farklı farklı oluyor demek ki🙈

Ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş
Şükür sucuklu tarhanayı bilen biri çıktı. 🙏

Ben salçalarımı kendim yapıyorum @sarahconnor , her sene tarhana için 2’şer kavanoz salçamı ayırırım.
Oldu ki salçam kalmamışsa, kapya ve domatesi suyunu çekene kadar pişirip, tarhanamı öyle yoğururum.
Hazır salça ile yoğurulmadı yani.😌
Teşekkür ediyorum.❤️😌

Salçalarım ektedir.😌
IMG_7825.webp

Şükür sucuklu tarhanayı bilen biri çıktı. 🙏

Ben salçalarımı kendim yapıyorum @sarahconnor , her sene tarhana için 2’şer kavanoz salçamı ayırırım.
Oldu ki salçam kalmamışsa, kapya ve domatesi suyunu çekene kadar pişirip, tarhanamı öyle yoğururum.
Hazır salça ile yoğurulmadı yani.😌
Teşekkür ediyorum.❤️😌

Salçalarım ektedir.😌Eki Görüntüle 3693560
Benim de şimdilik her şeyi annem yapıyor🙈

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
Hepsinde ne çok emek var

Back
X