Yarışma Kelecoş Çorbası (Erzincan Yöresi) Duru Yeşil Mercimek Sponsorluğunda

sn0wdr0p

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
4.172
6.392
Hayırlı cumalar öncelikle.:KK200:
Erzincan yöresine ait Kelecoş Çorbası tarifini yapacağım size.
Erzincan ya da çevre illerden değil memleketim ya da yakın çevresinde hiç oturmadim o yüzden bu isimle başka tarifler de olur olmaz onun hakkında hicbir fikrim yok.
Çünkü tarifi internetten aldım.:KK45:
Şimdi tarife geçelim bakalım.


Malzemeler
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* Yarım su bardağı ev yapımı erişte(isteğe bağlı)
* 1 su bardağı haşlanmış buğday
* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
* 1 adet orta boy soğan
* 300 gr civari kuşbaşı et
* 1 su bardağı yoğurt (tercihen süzme yoğurt, yoksa yoğurdun katı kısmı)
* 3 yemek kaşığı un
* Tuz
* 1 çay bardağı zeytinyağı(sıvıyağ da koyabilir isteyen)

* 6 su bardağı su

IMG_20200410_131259.jpg


İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralim.
IMG_20200410_134925.jpg
IMG_20200410_134140.jpg



Etleri ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
IMG_20200410_135027.jpg

Ben önceden pişirilmiş kavurma koydum.


5 su bardağı kadar sıcak suyu koyalim ve ardından ayrı ayrı haşlanmış nohut, buğday ve yeşil mercimeği ekleyelim.
IMG_20200410_135318.jpg
IMG_20200410_135306.jpg
IMG_20200410_135252.jpg

Ekledikten sonra on dakika hepsi ozleşene kadar kısık ateşte kaynatalım.

Terbiyesi için unu, 1 su bardağı yoğurt ve 1 bardak suyla birlikte çırpalim.
Ben erişte de koyduğum için ek bir bardak su daha ilave edip öyle cirptim.

IMG_20200410_135614.jpg
IMG_20200410_140430.jpg
IMG_20200410_140453.jpg
IMG_20200410_140825.jpg

Daha sonra kaynayan çorbanın içine terbiyesini yavaş yavaş ekleyip tekrardan kaynayana kadar karıştıralim.
Terbiyeyi koyduktan sonra kesilmemesi için karıştırma işlemini bırakmamak lazım.

Erişte koyanlar bu aşamada koyabilir.

IMG_20200410_141014.jpg

Erişteler yumuşayana kadar kısık ateşte on dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Bu aşamada tuzunu da ilave edelim.
IMG_20200410_142139.jpg
IMG_20200410_142218.jpg



Afiyet şifa olsun.
Son olarak evde kal.
Sağlıkla kal.
Ekmeğini kendin yap.
Yapamam deme.
Ben yaptıysam sen de yaparsın.:confused::rolleyes::kk77:



Şimdi sunuma geçeyim.:kk77:Hoppa

IMG_20200410_153353.jpg
IMG_20200410_153341.jpg
IMG_20200410_153315.jpg
IMG_20200410_153305.jpg
IMG_20200410_153507_1_1.jpg
IMG_20200410_153315_1.jpg
IMG_20200410_155710.jpg
IMG_20200410_153507_1_1.jpg

IMG_20200410_164450.jpg

IMG_20200410_153537_1_1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:


Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
184.746
307.393
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş:KK200:İsmi de çok ilginç canım:KK45:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
 

Rakika

Bir "gül" yetiştirmek istiyorum dünyaya...! ⚘⚘❤
Pro Üye
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
19 Ağustos 2017
6.576
64.401
29
Ellerine sağlık sunum da harika:kk77: ben şu sunumdakini yiyim hazır açken :KK48: başarılar dilerim :KK200:
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 11-09-2020

Hamileliğimin 31. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 67 gün kaldı.

Bebeğiniz bugün doğmuş olsa, baş parmağı anne karnındayken emilmekten dolayı hissisleşmiş olabilir. Bebeğinizin büyüme hızı yavaşlamış olsada bu evrede bebeğinizin iç organları ve dokuları daha işlevsel olmaya ve gelişmeye devam ediyor. Bu nedenden dolayı, kalsiyum, proteyin, demir, B-Kompleks vitaminleri, çinko, A vitamini, ve kolik asit alımı sizin ve bebeğiniz için hala çok önemlidir. Bebeğinizin kalp atış ritmi dakikada yaklaşık 120-160 arasında.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 1650 gr. - Yaklaşık boyu : 41.1 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın



Rakika

Bir "gül" yetiştirmek istiyorum dünyaya...! ⚘⚘❤
Pro Üye
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
19 Ağustos 2017
6.576
64.401
29

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 11-09-2020

Hamileliğimin 31. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 67 gün kaldı.

Bebeğiniz bugün doğmuş olsa, baş parmağı anne karnındayken emilmekten dolayı hissisleşmiş olabilir. Bebeğinizin büyüme hızı yavaşlamış olsada bu evrede bebeğinizin iç organları ve dokuları daha işlevsel olmaya ve gelişmeye devam ediyor. Bu nedenden dolayı, kalsiyum, proteyin, demir, B-Kompleks vitaminleri, çinko, A vitamini, ve kolik asit alımı sizin ve bebeğiniz için hala çok önemlidir. Bebeğinizin kalp atış ritmi dakikada yaklaşık 120-160 arasında.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 1650 gr. - Yaklaşık boyu : 41.1 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın





H M

Kulillah sümme zerhum🌿
ÜZGÜN
Pro Üye
22 Ağustos 2015
11.961
29.331
Eline saģlik Vandayim vanli bi abladan yedim bu corbayi tadi nefis oluyor ya ben cok begenmstm :))
Ismini bilmiyordum ama.
 

sn0wdr0p

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
4.172
6.392
Eline saģlik Vandayim vanli bi abladan yedim bu corbayi tadi nefis oluyor ya ben cok begenmstm :))
Ismini bilmiyordum ama.
Teşekkür ederim.
Ben de çok beğendim.
Evdekiler de beğendi.
Çok zor değil aslında.
Malzemeler hazırsa yarım saati bulmuyor yapması.
 
  • Beğen
Reactions: H M


Hayat57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2018
1.289
1.272
32
Bir daha baktım tarif aldığım yere yok Kelecoş. :KK70:
Ben doğuluyum annem bu yemeği çok güzel yapar ama bunun gibi değil,bu çok değişik geldi bana. Annem o yemeğin içine nohut,yeşil mercimek ( küçük olanlarından)yöreye ait yetişen özel ot ve tabi ki kemikli et ha bir de kurut deriz biz yoğurttan yapılır kurutulur ve bu yemek için özellikle,en son bu kurut güzelce ezilir ve herkes kendi tabağına döker. Ama çok lezzetli olur, anneciğim çok güzel yapar.Ayy gece gece çok canım çekti ya. İşte biz ona keledoş deriz yani bizim yörenin insanları bu ismi vermiş,doğulu olan herkes kesin bilir.
 

sn0wdr0p

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
4.172
6.392
Ben doğuluyum annem bu yemeği çok güzel yapar ama bunun gibi değil,bu çok değişik geldi bana. Annem o yemeğin içine nohut,yeşil mercimek ( küçük olanlarından)yöreye ait yetişen özel ot ve tabi ki kemikli et ha bir de kurut deriz biz yoğurttan yapılır kurutulur ve bu yemek için özellikle,en son bu kurut güzelce ezilir ve herkes kendi tabağına döker. Ama çok lezzetli olur, anneciğim çok güzel yapar.Ayy gece gece çok canım çekti ya. İşte biz ona keledoş deriz yani bizim yörenin insanları bu ismi vermiş,doğulu olan herkes kesin bilir.
O sebepten en başta belirttim. :KK70:
Teferruatini öğrendim sayenizde teşekkür ederim. :KK66:
 
  • Beğen
Reactions: H M

Oha diyorum

Aktif Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
7 Temmuz 2019
2.506
4.922
Hayırlı cumalar öncelikle.:KK200:
Van yöresine ait Kelecoş Çorbası tarifini yapacağım size.
Vanlı ya da çevre illerden değil memleketim ya da yakın çevresinde hiç oturmadim o yüzden bu isimle başka tarifler de olur olmaz onun hakkında hicbir fikrim yok.
Çünkü tarifi internetten aldım.:KK45:
Şimdi tarife geçelim bakalım.


Malzemeler
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* Yarım su bardağı ev yapımı erişte(isteğe bağlı)
* 1 su bardağı haşlanmış buğday
* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
* 1 adet orta boy soğan
* 300 gr civari kuşbaşı et
* 1 su bardağı yoğurt (tercihen süzme yoğurt, yoksa yoğurdun katı kısmı)
* 3 yemek kaşığı un
* Tuz
* 1 çay bardağı zeytinyağı(sıvıyağ da koyabilir isteyen)

* 6 su bardağı su

Eki Görüntüle 2617417

İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralim.
Eki Görüntüle 2617418 Eki Görüntüle 2617419


Etleri ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
Eki Görüntüle 2617421
Ben önceden pişirilmiş kavurma koydum.


5 su bardağı kadar sıcak suyu koyalim ve ardından ayrı ayrı haşlanmış nohut, buğday ve yeşil mercimeği ekleyelim.
Eki Görüntüle 2617422 Eki Görüntüle 2617423 Eki Görüntüle 2617424
Ekledikten sonra on dakika hepsi ozleşene kadar kısık ateşte kaynatalım.

Terbiyesi için unu, 1 su bardağı yoğurt ve 1 bardak suyla birlikte çırpalim.
Ben erişte de koyduğum için ek bir bardak su daha ilave edip öyle cirptim.

Eki Görüntüle 2617431 Eki Görüntüle 2617430 Eki Görüntüle 2617429 Eki Görüntüle 2617428
Daha sonra kaynayan çorbanın içine terbiyesini yavaş yavaş ekleyip tekrardan kaynayana kadar karıştıralim.
Terbiyeyi koyduktan sonra kesilmemesi için karıştırma işlemini bırakmamak lazım.

Erişte koyanlar bu aşamada koyabilir.

Eki Görüntüle 2617434
Erişteler yumuşayana kadar kısık ateşte on dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Bu aşamada tuzunu da ilave edelim.
Eki Görüntüle 2617437 Eki Görüntüle 2617435


Afiyet şifa olsun.
Son olarak evde kal.
Sağlıkla kal.
Ekmeğini kendin yap.
Yapamam deme.
Ben yaptıysam sen de yaparsın.:confused::rolleyes::kk77:



Şimdi sunuma geçeyim.:kk77:Hoppa

Eki Görüntüle 2617443 Eki Görüntüle 2617447 Eki Görüntüle 2617448 Eki Görüntüle 2617450 Eki Görüntüle 2617452 Eki Görüntüle 2617455 Eki Görüntüle 2617458 Eki Görüntüle 2617462
Eki Görüntüle 2617475
Eki Görüntüle 2617463
anamin en cok yaptigi corba Allah rahmet eylesin o. sanirim favorim olacak
 



Yukarı Alt