• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Topalak Çorbası - Tat Salça Sponsorluğunda

Hayuu

98🧚🏼‍♀️ 95🧚🏼‍♀️ 90🔒 85🔒 80🔒 75🔒 70🔒
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
37.744
Puanlar
598
Herkese merhaba 💐
Bugün benimde ilk kez yaptığım ve lezzetini çok beğendiğim bir çorba tarifini paylaşıcam.
Herkese başarılar diliyorum☺️

Malzemeler
-topalak için;
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz, kimyon

-Diğer malzemeler
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
1 kase haşlanmış et
1 kase haşlanmış nohut
Tuz, pul biber
İsteğe bağlı limon

IMG_5230.webp

İlk olarak topalakları yapmakla başlıyoruz.
Bir kaba ince bulgur ve irmiği alıp üzerine sıcak su döküyoruz. Üzerini kapatıp biraz kabarmasını bekliyoruz.
Ardından diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
ara ara elimizi ıslatarak yoğurmak daha iyi oluyor. Bunun için bir kase su bulundurmak gerek.
IMG_5197.webp
IMG_5198.webp Hamur kıvamına geldiğinde topalakları yapıp una buluyoruz. Bi 5 dk kadar buz dolabına attım sonrasında.

Sonrasında tencere aşamasına geçiyoruz.
Tencereye sıvıyağ ve salçaları, sarımsak, pul biber ekleyip kavuruyoruz.
Etin suyunu ve üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip kaynayınca eti, nohutu, topalakları atıp pişmeye bırakıyoruz.
IMG_5231.webp IMG_5207.webp

Çorbamız hazır ☺️
Sunuma geçiyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, çok lezzetli ve doyurucu bir çorba ☺️🩷

1000120243.webp
1000120242.webp
1000120241.webp

IMG_5215.webp
IMG_5226.webp
IMG_5228.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş 😍 🥰 💜
Yarışmada bol şans diliyorum 🌹 😍 🥰

Ellerine sağlık perim bol şanslar❤
Herkese merhaba 💐
Bugün benimde ilk kez yaptığım ve lezzetini çok beğendiğim bir çorba tarifini paylaşıcam.

Malzemeler
-topalak için;
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz, kimyon

-Diğer malzemeler
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
1 kase haşlanmış et
1 kase haşlanmış nohut
Tuz, pul biber
İsteğe bağlı limon

Eki Görüntüle 3699054

Bir kaba ince bulgur ve irmiği alıp üzerine sıcak su döküyoruz. Üzerini kapatıp biraz kabarmasını bekliyoruz.
ara ara elimizi ıslatarak yoğurmak daha iyi oluyor. Bunun için bir kase su bulundurmak gerek.
Eki Görüntüle 3699055
Eki Görüntüle 3699056 Hamur kıvamına geldiğinde topalakları yapıp una buluyoruz. Bi 5 dk kadar buz dolabına attım sonrasında.

Etin suyunu ve üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip kaynayınca eti, nohutu, topalakları atıp pişmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 3699058 Eki Görüntüle 3699060

Çorbamız hazır ☺️
Sunuma geçiyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, çok lezzetli ve doyurucu bir çorba ☺️🩷

Eki Görüntüle 3699092 Eki Görüntüle 3699093 Eki Görüntüle 3699094
Eki Görüntüle 3699061 Eki Görüntüle 3699065 Eki Görüntüle 3699066

Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor 😍 bol şanslar 🥰

Ellerine sağlık canım muhteşem olmuş 🫶

Herkese merhaba 💐

Malzemeler
-topalak için;
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz, kimyon

-Diğer malzemeler
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
1 kase haşlanmış et
1 kase haşlanmış nohut
Tuz, pul biber
İsteğe bağlı limon

Eki Görüntüle 3699054

Eki Görüntüle 3699055
Eki Görüntüle 3699056 Hamur kıvamına geldiğinde topalakları yapıp una buluyoruz. Bi 5 dk kadar buz dolabına attım sonrasında.

Eki Görüntüle 3699058 Eki Görüntüle 3699060

Çorbamız hazır ☺️

Eki Görüntüle 3699092 Eki Görüntüle 3699093 Eki Görüntüle 3699094
Eki Görüntüle 3699061 Eki Görüntüle 3699065 Eki Görüntüle 3699066
Aaaayyyu ben şooookkkkk dedim şakaaaaa bi şaşırdım seni görunce aşko yerim senii ne güzel katıldınn miss etli pek severimm😋😋😋 bol şans harika görünüyoorr

Yaa çok güzel olmuş canım benim, sunumada çalışılmış belli🔥🔥🔥 tamam artık hep buradasin💃🥳 harika gözüküyor kuzum eline sağlık 🥰🍒🍒🫶😘

Ellerinize sağlık,bol şans dilerim..🥰

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor başarılar dilerim 🥰

Yaa çok güzel olmuş canım benim, sunumada çalışılmış belli🔥🔥🔥 tamam artık hep buradasin💃🥳 harika gözüküyor kuzum eline sağlık 🥰🍒🍒🫶😘
sosyalimmm sağolasın canım sizler kadar olamam hızınıza yetişebilirsem katılırım tabiki valla sizler çok güzel işler cıkarıyosunuz 😌💜🥰

Aaaayyyu ben şooookkkkk dedim şakaaaaa bi şaşırdım seni görunce aşko yerim senii ne güzel katıldınn miss etli pek severimm😋😋😋 bol şans harika görünüyoorr
Kızz neden şaşırdınn😂😂 bikere daha katılmıştım🫣 çok güzel oldu valla elcom limon sıkınca çok yakıştı ama tavuklusuda varmış onuda denicem bigün 🤤 hepimize bol şanslar canım benim 🥰🩷💐

Kızz neden şaşırdınn😂😂 bikere daha katılmıştım🫣 çok güzel oldu valla elcom limon sıkınca çok yakıştı ama tavuklusuda varmış onuda denicem bigün 🤤 hepimize bol şanslar canım benim 🥰🩷💐
Unuttum katilmışmıydın😀😀

Back
X