- Konu Sahibi glaze_butterfly
- #1
]4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 10 dk.
Pişme Süresi :35 dk.[/B]
Malzemeler:
1 adet Orta Boy Kereviz
1 adet Havuç
2 adet Pırasa
Yarım Limon
4 diş Sarımsak
1 kase doğranmış yeşil domates
Yarım Su Bardağı Tariş Zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı Bulgur
1 adet tavuk bulyon
Yapılışı
Kerevizin kabuklarını soyarak doğruyoruz içine yarım limon suyunu ve tuzu ekleyip tencereye alın.
Püf : Limon kerevizlerin kararmaması için gerekli
Havuçlarıda doğrayıp tencereye alıyoruz, zeytinyağını da ekleyerek orta ateşde pişirmeye başlıyoruz.
Kerevizlerin yumuşadığını kontrol ederek üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.
5 dk.sonrada yeşil domatesleri üzerine dökelim.
Bulgur ,sarımsak ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırıyoruz .
Son olarakta üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz ve bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Bulgurlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir...
Şimdiden deneyenlerin ellerine sağlık...
Afiyet olsun efendim :)
Hazırlama Süresi : 10 dk.
Pişme Süresi :35 dk.[/B]
Malzemeler:
1 adet Orta Boy Kereviz
1 adet Havuç
2 adet Pırasa
Yarım Limon
4 diş Sarımsak
1 kase doğranmış yeşil domates
Yarım Su Bardağı Tariş Zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı Bulgur
1 adet tavuk bulyon
Yapılışı
Kerevizin kabuklarını soyarak doğruyoruz içine yarım limon suyunu ve tuzu ekleyip tencereye alın.
Püf : Limon kerevizlerin kararmaması için gerekli
Havuçlarıda doğrayıp tencereye alıyoruz, zeytinyağını da ekleyerek orta ateşde pişirmeye başlıyoruz.
Kerevizlerin yumuşadığını kontrol ederek üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.
5 dk.sonrada yeşil domatesleri üzerine dökelim.
Bulgur ,sarımsak ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırıyoruz .
Son olarakta üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz ve bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Bulgurlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir...
Şimdiden deneyenlerin ellerine sağlık...
Afiyet olsun efendim :)







Son düzenleme: