• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba,
Seni dönüştürdüğünü düşündüren kitapları okudukça paylaşırsan sevinirim. Ben senin önerdiğin kitapların pek çoğunu okudum ve çok faydalandım. Sinanmamisligin kibri tabirini yeni duydum ve çok iyi anladım. Anna Karanina çok uzun zamandir okumak istediğim bir kitaptı, okuyacağım onu. Kurgu edebiyat ben de çok seviyorum.
Teşekkürler 🥰
Kitap okumayı ben beslenmeye benzetiyorum. Bir dilim peynir yedik mesela, biliyoruz evet peynir kalsiyumdan zengin ve kemik sağlığı için önemli, hemen kemiklerimizin geliştiğini görmüyoruz ama yavaş ve düzenli şekilde sonunda bize faydalı oluyor. Okuduğumuz kitaplar da bizim söz dağarcığımızı geliştiriyorlar bu şekilde.

Merhaba,
Seni dönüştürdüğünü düşündüren kitapları okudukça paylaşırsan sevinirim. Ben senin önerdiğin kitapların pek çoğunu okudum ve çok faydalandım. Sinanmamisligin kibri tabirini yeni duydum ve çok iyi anladım. Anna Karanina çok uzun zamandir okumak istediğim bir kitaptı, okuyacağım onu. Kurgu edebiyat ben de çok seviyorum.
Teşekkürler 🥰
Roman / Öykü Türünde aklıma gelen ilk 10 kitabı yazıyorum. Hatırladıkça listeyi güncellerim. Anna Karanina'yı mutlaka oku. Aşağıya yazdıklarım haricinde Ayfer Tunç'un Yeşil Peri Gecesi-Kapak Kızı-Osman üçlemesi çok güzel. Benim favorim Osman oldu.
  • Viran Dağlar-Necati CUMALI
  • Kurt Seyt ve Shura-Nermin BEZMEN
  • Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali
  • İnce Memed-Yaşar KEMAL
  • Ben Kirke-Madeline MILLER
  • Momo-Michael ENDE
  • Serenad-Zülfü LİVANELİ
  • Dokunmadan-NERMİN BEZMEN
  • Algernona Çiçekler-Daniel KEYES
  • Ercan KESAL-Peri Gazozu

Selamlar Hanımlar,

Hafta sonu nispeten sakin geçti. Cumartesi akşamı dışarıda yemek yedik. Ardından sinemaya gittik. Zootropolis 2'yi izledik. Sanırım animasyon filmlerini normal filmlerden daha fazla seviyorum:) Pazar günü de evdeydim. Kalan yemekleri yediğimiz için yemek yapmadım. Bu sabah kalkıp rutinlerimi hallettim. Evden çıkınca kuaföre gidip saçlarıma fön çektirdim. Ofise geldim.

Roman / Öykü Türünde aklıma gelen ilk 10 kitabı yazıyorum. Hatırladıkça listeyi güncellerim. Anna Karanina'yı mutlaka oku. Aşağıya yazdıklarım haricinde Ayfer Tunç'un Yeşil Peri Gecesi-Kapak Kızı-Osman üçlemesi çok güzel. Benim favorim Osman oldu.
  • Viran Dağlar-Necati CUMALI
  • Kurt Seyt ve Shura-Nermin BEZMEN
  • Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali
  • İnce Memed-Yaşar KEMAL
  • Ben Kirke-Madeline MILLER
  • Momo-Michael ENDE
  • Serenad-Zülfü LİVANELİ
  • Dokunmadan-NERMİN BEZMEN
  • Algernona Çiçekler-Daniel KEYES
  • Ercan KESAL-Peri Gazozu
Teşekkürler🥰 okumadiklarimi not alıyorum
Kürk mantolu Madonna, Momo, Serenad, Dokunmadan, Peri Gazozu'nu okudum. Gerçekten hepsi etkileyici ve iz birakan kitaplardandi.

Selamlar Hanımlar,

2026 yılını daha sakin ve daha farkında geçirmek istiyorum. Önümüzdeki yıl her ay sevdiğim ve bana iyi gelen şeyleri yapmak istiyorum.
  • 1 Kitap okumak: Her ay için bir kitap belirlemek ve o ay içerisinde o kitabı bitirmek istiyorum. Ayın kitabına o ay başında karar vereceğim. Daha önce yıllık plan yapmıştım ama zaman ilerledikçe ilgimi çeken başka kitaplar oldu ve plana uyamadım. Bu nedenle ay başında karar vermek benim için daha sürdürülebilir olacak.
  • 1 film izlemek: İzlemek istediğim filmlerin isimlerini not alıyorum ama liste sonsuza kadar uzuyor. Ayın başında filmin adını koyup izleyebileceğim ilk fırsatta seyredeceğim.
  • 1 etkinlik yapmak (konser, tiyatro, sergi, müze): Bunları ailecek katılacağımız etkinlikler olarak planlayacağım. Şubat ayında Erol Evgin konseri olacak. Ona gitmek istiyorum. Ocak için henüz karar vermedim.
  • Yeni bir kahve mekanı keşfi: Kendi başıma kahve içmeyi çok severim. Her ay yeni bir kahve mekanı denemek niyetindeyim. Bazen bir arkadaşımı da davet ederim.
  • Büyük kızımla baş başa vakit: Büyük kızımla ayda bir cumartesi baş başa çıkacağız. Voleybol çıkışı biraz gezer ardından güzel bir yemek yer ve sohbet ederiz diye düşünüyorum.
  • Arkadaş buluşması: Dört kişiden oluşan bir arkadaş grubum var. Biri psikolog, biri öğretmen, biri avukat bir de ben. Biri bekar, biri evli ama çocuk yok, diğeri boşanmış ve bir çocuklu. Hepimiz farklı hayatlar yaşayan ve farklı karakterdeki insanlarız. Ama bir araya gelince çok keyifli vakit geçiriyoruz. Ortak bir çevremiz olmadığı için doğal olarak dedikodu olmuyor. Daha çok hayata dair paylaşımlar yapıyoruz. Çok keyif aldığım bu buluşmaları ayda bir düzenli organize etmek niyetindeyim.

Selamlar Hanımlar,

2026 yılını daha sakin ve daha farkında geçirmek istiyorum. Önümüzdeki yıl her ay sevdiğim ve bana iyi gelen şeyleri yapmak istiyorum.
  • 1 Kitap okumak: Her ay için bir kitap belirlemek ve o ay içerisinde o kitabı bitirmek istiyorum. Ayın kitabına o ay başında karar vereceğim. Daha önce yıllık plan yapmıştım ama zaman ilerledikçe ilgimi çeken başka kitaplar oldu ve plana uyamadım. Bu nedenle ay başında karar vermek benim için daha sürdürülebilir olacak.
  • 1 film izlemek: İzlemek istediğim filmlerin isimlerini not alıyorum ama liste sonsuza kadar uzuyor. Ayın başında filmin adını koyup izleyebileceğim ilk fırsatta seyredeceğim.
  • 1 etkinlik yapmak (konser, tiyatro, sergi, müze): Bunları ailecek katılacağımız etkinlikler olarak planlayacağım. Şubat ayında Erol Evgin konseri olacak. Ona gitmek istiyorum. Ocak için henüz karar vermedim.
  • Yeni bir kahve mekanı keşfi: Kendi başıma kahve içmeyi çok severim. Her ay yeni bir kahve mekanı denemek niyetindeyim. Bazen bir arkadaşımı da davet ederim.
  • Büyük kızımla baş başa vakit: Büyük kızımla ayda bir cumartesi baş başa çıkacağız. Voleybol çıkışı biraz gezer ardından güzel bir yemek yer ve sohbet ederiz diye düşünüyorum.
  • Arkadaş buluşması: Dört kişiden oluşan bir arkadaş grubum var. Biri psikolog, biri öğretmen, biri avukat bir de ben. Biri bekar, biri evli ama çocuk yok, diğeri boşanmış ve bir çocuklu. Hepimiz farklı hayatlar yaşayan ve farklı karakterdeki insanlarız. Ama bir araya gelince çok keyifli vakit geçiriyoruz. Ortak bir çevremiz olmadığı için doğal olarak dedikodu olmuyor. Daha çok hayata dair paylaşımlar yapıyoruz. Çok keyif aldığım bu buluşmaları ayda bir düzenli organize etmek niyetindeyim.
Daha önce yazdıysan unuttum, arkadaş gurubu nasıl inşa ettiniz. Ben kendime bakıyorum da hiç yakın arkadaşım olmadığını fark ettim, bu yıl bu konuda adım atmak istiyorum. Bir anda olacak şey değil tabi zaman ve emek gerekli ama nerede hata yapıyorum, nelere dikkat etmem gerekiyor bu konular üzerine düşündüğüm bir evredeyim.

Daha önce yazdıysan unuttum, arkadaş gurubu nasıl inşa ettiniz. Ben kendime bakıyorum da hiç yakın arkadaşım olmadığını fark ettim, bu yıl bu konuda adım atmak istiyorum. Bir anda olacak şey değil tabi zaman ve emek gerekli ama nerede hata yapıyorum, nelere dikkat etmem gerekiyor bu konular üzerine düşündüğüm bir evredeyim.
Aslında büyük kızımın kreş zamanı tanışmıştık. Bu şekilde iki ayrı grubum daha var. Ben genelde girdiğim ortamlarda insanları gözlemliyorum ve eğer anlaşabileceğimi düşünüyorsam bir kahve içelim teklifini ben götürüyorum. Sonra da insanları birbiri ile tanıştırıp grup haline getiriyorum. Dört kişiden fazlasını benim kafam kaldırmıyor ve organize olması zor oluyor.

Merhaba,
Zindelik kabarması tabiri çok ilgimi çekti, sizlerle de paylaşmak istedim. (çalınan dikkat kitabından)

Eklentiler

• IMG_20251218_155357.webp
    IMG_20251218_155357.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20251218_155422.webp
    IMG_20251218_155422.webp
    92,1 KB · Görüntüleme: 45
Selamlar Hanımlar,

Yoğun bir hafta sonu geçirdim. Bu arada Ayfer Tunç'un "Annemin Uyurgezer Geceleri" ve Şermin Yaşar'ın "Altı Harfli Bir Tatlı" kitaplarını bitirdim. İkisi de çok güzeldi. Kesinlikle tavsiye ederim.
Bu hafta üniversitede son ders olacak. Önümüzdeki hafta finaller var. Sonra yaklaşık 1 aylık bir ara dönem olacak. Bu hafta okul için 3 tane sunum hazırlamam gerekiyor. Onu da bitirdikten sonra rahatlayacağım.

Merhaba,
Bugün eliminasyonun 17. günü, kendimi iyi hissediyorum, 3.5 kg ya yakın verdim. Amacım kilo vermek değildi ama güzel bir sonuç oldu, ancak asıl önemli olan sonrasında bu şekilde beslenmeyi devam ettirebilmek. 21 günden sonra cikardigimiz besinleri sıra sıra ekleyeceğiz. Bu süreç bana büyük farkındalık katti. Şeker, karbonhidrat sifirlayamam ancak sınırlı tüketmeye dikkat edeceğim. Yemeklerden sonra ağırlık hissi olmuyor.
Diğer taraftan "Çalınan Dikkat" kitabını bitirdim, güzel ve farkındalık sağlayan bir kitap, teknoloji ile sıkıntı yaşayanlara özellikle tavsiyemdir. Altını cizdigim çok yer oldu. Kitapta Huckleberry Finn'in Maceraları kitabı geçiyordu, storytelde listeme aldım, kitabın yorumlarına baktığımda Tom Sawyer'in Maceraları kitabından sonra okunması tavsiye ediliyordu, güzel bir tesadüf oldu, ben de tam onu dinliyordum (Doğan Cüceloğlu hoca tavsiye etmişti). Ayrıca yine kitapta letgrow.org sitesinden bahsediliyordu, siteyi de inceledim biraz, ebeveynlere 4 haftalık bir yol haritasi sunuyor çocuklara uygulanabilecek, onu talep ettim, geldi inceleyeceğim, belki sizler de bakmak istersiniz. Kitap dinlerken ya da okurken geçen bir ifade, olay, öneri olduğunda hemen açıp bakardım, bu da tabi okuma sürecini sekteye ugratiyordu, şimdi not alıp daha sonra bakıyorum. Genel olarak teknolojiyi dikkatli kullanan birisiyim ancak kitaptan sonra şunları tekrar yaptım, diğer telefonumda yapmıştım önceden. Kullanmadığım uygulamalari sildim, Instagram'a süre koydum, e-postalara günde 1-2 kez ne zaman bakacagima karar verdim. Kitap okurken hedefledigim yere gelene kadar gelen msj/WhatsApp bakmıyorum.
Sevgiler.

Selamlar Hanımlar,

Yoğun bir hafta sonu geçirdim. Bu arada Ayfer Tunç'un "Annemin Uyurgezer Geceleri" ve Şermin Yaşar'ın "Altı Harfli Bir Tatlı" kitaplarını bitirdim. İkisi de çok güzeldi. Kesinlikle tavsiye ederim.
Bu hafta üniversitede son ders olacak. Önümüzdeki hafta finaller var. Sonra yaklaşık 1 aylık bir ara dönem olacak. Bu hafta okul için 3 tane sunum hazırlamam gerekiyor. Onu da bitirdikten sonra rahatlayacağım.

Selamlar,
Ayfer Tunç'un "Annemin Uyurgezer Geceleri" çok kişi tarafından önerildi. Oldukça merak ettim: ) Hiç Ayfer Tunç okumadım desem.

Ara tatile o kadar ihtiyacımız var ki öğrenciler olarak: ) Kolaylıklar dilerim.

Merhaba,
Evde uygulanan kurallarınız neler? Evde bir düzen oluşturmaya çalışıyoruz da sizin fikirleriniz kıymetli.
Hiçbir kural yok maalesef, o yüzden de ev çok dağınık maalesef. Haftasonu düzen perileri geliyor oyuncakları-kitapları düzenleyip yerlerine koyuyorum, katlanmış çamaşırları yerine yerleştiriyorum, sonra yine aynı döngü. Ben de burdan ilhamla ufak rutinlere başlamak istiyorum. Günlük 5-10dk ev toplama bile çok şey fark ettirir eminin. ve çocuklar da dahil etmek.
Şimdilik tek rutinim: akşam mutfağı temiz bırakmak

Yılbaşlarını kendime çeki düzen verme, muhakeme, neler yapmışım diye bakıp önüme dönüp neler yapacağım yıl içinde diye düşündüğüm zamanlar olarak görüyorum ve bu durum beni motive ediyor. Bunu her ay başı yapmak yenilenmek açısından faydalı olabilir.

Merhaba bu haftaki hedefim: sağlıklı yaşam
Bu doğrultuda:
-Paketli gıdayı mümkün olduğunca azaltacağım.
-2 lt su içeceğim
-Haftada 3 gün 30 dk yürüyüş yapacağım
-Akşam yemeğinden sonra çay yanını boş geçeceğim.
Üç öğün ve ara öğünleri olan biriyim, öğün sayımı azaltmak metabolizmamı yavaşlatıyor veya şartlandırma bilemiyorum. Öğünlerimi dengeli yapmaya çalışacağım.

Ultra işlenmiş insanlar kitabını sipariş ettim. Olcay ayının ilk kitabı olarak onu okumayı planlıyorum

Back
X