Merhaba,
Bugün eliminasyonun 17. günü, kendimi iyi hissediyorum, 3.5 kg ya yakın verdim. Amacım kilo vermek değildi ama güzel bir sonuç oldu, ancak asıl önemli olan sonrasında bu şekilde beslenmeyi devam ettirebilmek. 21 günden sonra cikardigimiz besinleri sıra sıra ekleyeceğiz. Bu süreç bana büyük farkındalık katti. Şeker, karbonhidrat sifirlayamam ancak sınırlı tüketmeye dikkat edeceğim. Yemeklerden sonra ağırlık hissi olmuyor.
Diğer taraftan "Çalınan Dikkat" kitabını bitirdim, güzel ve farkındalık sağlayan bir kitap, teknoloji ile sıkıntı yaşayanlara özellikle tavsiyemdir. Altını cizdigim çok yer oldu. Kitapta Huckleberry Finn'in Maceraları kitabı geçiyordu, storytelde listeme aldım, kitabın yorumlarına baktığımda Tom Sawyer'in Maceraları kitabından sonra okunması tavsiye ediliyordu, güzel bir tesadüf oldu, ben de tam onu dinliyordum (Doğan Cüceloğlu hoca tavsiye etmişti). Ayrıca yine kitapta letgrow.org sitesinden bahsediliyordu, siteyi de inceledim biraz, ebeveynlere 4 haftalık bir yol haritasi sunuyor çocuklara uygulanabilecek, onu talep ettim, geldi inceleyeceğim, belki sizler de bakmak istersiniz. Kitap dinlerken ya da okurken geçen bir ifade, olay, öneri olduğunda hemen açıp bakardım, bu da tabi okuma sürecini sekteye ugratiyordu, şimdi not alıp daha sonra bakıyorum. Genel olarak teknolojiyi dikkatli kullanan birisiyim ancak kitaptan sonra şunları tekrar yaptım, diğer telefonumda yapmıştım önceden. Kullanmadığım uygulamalari sildim, Instagram'a süre koydum, e-postalara günde 1-2 kez ne zaman bakacagima karar verdim. Kitap okurken hedefledigim yere gelene kadar gelen msj/WhatsApp bakmıyorum.
Sevgiler.