2018 yılının ilk özel günlerinden olan 14 şubatta nasıl makyaj yapılır? Bu yıl eş ya da sevgilinizle yapacağınız özel kutlamalarda cildinizi pürüzsüz gösterebilecek önerilerimiz var. Sevgililer günü makyajının püf noktalarını hazırladık.

Bu yıl sevgililer gününde cildinizin ışıl ışıl ve canlı görünmesi için nasıl bir makyaj seçmeniz gerektiğine karar verdiniz mi? Makyaj akımlarından etkilenerek ya da kendinize özgün makyajınızla mı dışarıya çıkmak istiyorsunuz işte cevapları.

sevgililer_gunu_makyaji_2018.jpg

14 Şubat Makyajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler


14 şubat tarihi gelmeden önce cildinizin daha canlı görünmesi için günler öncesinde su tüketimini arttırabilirsiniz. Su cildin taze görünmesini sağlar.

Cilt bakımı yaptırıyorsanız, bakım gününüzü ön tarihe alabilirsiniz. Evde kendi cilt bakımlarınızı ise 2 gün öncesinden tamamlayın.

Sevgililer günü için özel bir planınız varsa ilk defa deneyeceğiniz bir makyaj yapmayın. Cildiniz ile uyumlu görünen bir makyajı daha öncesinden denemiş olmanız gerekir.

Pürüzsüz bir cilt makyajın ilk adımı olacaktır. Makyaj bazını yeterli miktarda kullanmayı unutmayın.

Yapmak istediğiniz makyajda göz ya da dudak vurgusuna özen gösterin. Göz ya da dudaklarınızın aynı anda çok dikkat çekici olması makyajınızın abartılı görünmesine neden olur.

Gitmek istediğiniz yere uygun bir makyaj yapın.

Size bir sürpriz hazırlanıyorsa riske atmadan sade tonlarda makyajı tercih edin.

Seçtiğiniz kıyafetin tonlarında yapılan makyaj cildin sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Makyaj adımı gibi el ve tırnak bakımlarınıza da özen gösterin. Manikürünüzü tamamlamış olun.

Akşam planınız varsa cildiniz için parıltılar içeren bir makyaj tercihinde bulunabilirsiniz.