Cildinizde ince kırışıklıkların oluşmaya başladığı 30'lu yaşlara özel cilt bakımları hazırladık. Günlük, haftalık ya da aylık bakımlar ile olduğunuz yaştan genç görünebilirsiniz. İşte mükemmel görünmenin püf noktaları.

Kadınlar için 30'lu yaşlar ilk kırışıklık belirtilerin ortaya çıktığı cildin eskisi kadar parlak görünmediği zaman dilimidir. Düzenli uyku ve beslenmenin zaman içinde daha fazla önemsenmesi gereken bu yaş diliminde cilt bakımlarının da eksiksiz olarak yapılması gerekir. Cildinize ihtiyacı olan nem ve vitamin desteğini sağladığınızda yaşlanma belirtilerini en az 5 yıl engelleyebilirsiniz.

30'lu Yaşlara Özel Bakımlar

Göz Çevresi Artık Çok Önemli!

20'li yaşlarda parfümsüz cilt nemlendiricilerini göz çevrenize uygulamanız yeterli olurken 30'lu yaşlarda göz çevresine özel bakım gerekir. Doğal içerikli ve cilt tipinize uygun bir göz çevresi kremini günlük olarak kullanmaya başlamalısınız. Siyah üzüm çekirdeği yağının da göz çevresini gençleştirici etkisini unutmayın. Haftada birkaç defa uygulayabilirsiniz.

Altın Kural! Cildi Nemli Tutmak

Cildinize her zaman uyguladığınız nemlendiricilerin yerini özel bakımlar sağlayan nemlendiriciler ile değiştirebilirsiniz. Gergin görünüm sağlayan ve çevresel faktörlere bağlı oluşan kırışıklıkları engellemenin en etkili yolu her gün nemlendirici kullanmaktır.

Çevresel Etkenleri Azaltın

Yaşlanmayı etkileyen en önemli neden genetik özellikler olsa da çevresel faktörlerde aynı özelliğe sahiptir. Sigara ve alkol kullanımı, aşırı şeker tüketimi, hızlı kilo alıp verme ve sağlıksız beslenme cildin erken yaşlanmasının başlıca nedenleridir. 40'lı yaşları genç bir şekilde karşılamak istiyorsanız yaşlanmayı etkileyen tüm çevresel nedenleri ortadan kaldırmalısınız.

Cilt Elastikiyetini Koruyun

Cildin nem dengesini korumanın en ekonomik ve kolay yolu yeterli su tüketmektir. Günde en az 2.5 lt su tüketmeye özen gösterin. Sabahları bir bardak ılık suyun içine birkaç damla limon ekleyebilirsiniz. Limonlu su toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Güneş Işınlarından Korunun

Güneş sağlık için en önemli doğal kaynaklardan biridir ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmak yaşlanmanın en önemli nedenleri arasında yer alır. Cildinizi güneş ışınlarından kalkan gibi koruduğunuzda ilerleyen yaşlarda bunun faydalarını görebilirsiniz.