Evde duvarlarınızda ve de dolaplarınızda oluşan rutubetten kurtulmak için sizlere süper önerilerimiz var hanımlar!

Eviniz rutubet oluşturmaya meyilliyse tahmin edebiliyoruz ki başınız dertte. Rutubet öyle illet bir şey ki dolabınızdaki kıyafetlere bile kokusu siniyor. Peki ya canınızı sıkan bu durumdan kurtulmak için neler yapılması gerekiyor diyorsanız hemen önerilerimize göz atın.

4-adimda-evdeki-rutubeti-azaltin-2.jpg

4 Adımda Evdeki Rutubeti Azaltın

Sizler için derlediğimiz 4 adımla hepimizin ihtiyacı olan önerilerimize göz atacağız. Bir anda evinizi değiştiremeyeceğinize göre bu adımlar işinize yarayabilir!

· Sonbahara girdiğimiz şu günlerde evinizde nem oluşumunun artacağını düşünürsek ve de önden gelen kışsa havalandırma olayını ihmal etmemelisiniz. Özellikle de mutfağınızı günlük yarım saat havalandırmakta fayda var. Bunun yanında yemek yaparken mutlaka aspiratörü çalıştırın.

· Kışın kaloriferi yaktığınızda önüne mobilya koymayın ve perdelerinizin kaloriferi tamamen kapatmamasına dikkat edin. Çamaşırlarınızı evin ortasında kurutmak yerine tek bir odada ve camlar açıkken kurutun. Tabi balkonunuz varsa en iyi çözüm orası ama her evde bu imkan olmayabiliyor.
4-adimda-evdeki-rutubeti-2azaltin-2.jpg


· Karbonat yine iş başında hanımlar! Evinizi rutubet oluşturmaya müsait yerlerinde bir kese içerisine koyduğunuz karbonat sayesine önleyebilirsiniz. Aynı şekilde kedi kumuyla da çözebilirsiniz. Çünkü kedi kumunun nemi çekme özelliği var. Evinizde aksesuar olarak rutubeti önleyen bir yöntem arıyorsanız kaya tuzu lambası! Hem enerjinizi arttırır hem de rutubeti önler.

· Evinizde oluşan rutubetten dolayı duvarlarınızda ve dolaplarınızda siyah lekeler oluştuysa sirkeli suyla silmeyi deneyin. Bunun dışında limon kolonyası ve de çay ağacı yağı da bu konuda oldukça etkili bilginiz olsun. Limon kolonyasını ve çay ağacı yağını sprey şişesine koyarak pratik kullanabilirsiniz.

Evdeki rutubeti önlemek için sizin önerileriniz neler hanımlar?
  • Beğen
Reactions: fabric