Gözleriniz küçük ve makyaj yaparak büyük göstermeye çalışıyorsanız işte adım adım yapmanız gerekenler:

· Yapacağınız makyaj hilesiyle gözlerinizi olduğundan daha büyük göstermeniz mümkün. Bunun için ilk yapmanız gereken şey ten renginize uygun fondöten seçmek ve makyaj yapmak.

· Göz çevrenizde koyu halkalar ve morluklar varsa gözleriniz olduğundan da küçük görünür. Bir de üstüne yorgun bir bakış katar. Bu nedenle göz çevresindeki bu pürüzleri kapatmaya odaklanmalısınız.

· Gözleri iri gösteren makyaj hilelerinden biri de göz kapaklarındaki renk dengesizliğine son vermek. Bunu far veya kapatıcıyla yapabilirsiniz.
5-makyaj-hilesiyle-gozleri-daha-buyuk-gosterin-1.jpg


· Gözlerinizi en çok meydana çıkaran ayrıntılardan biri kaşlarınıza verdiğiniz şekil. Kaşlarınız seyrekse eğer gözlerinizin boyutunu etkileyebilir. Dolu ve kavisli bir kaş ise gözlerinizi büyük gösterebilir.

· Gözleriniz küçükse kesinlikle dipten kuyruklu eyeliner çekmeyin. Gözleriniz küçükse eyeliner daha da küçültür haberiniz olsun.

· Göz yapınız çok içerdeyse takma kirpik gözlerinizin daha büyük olmasını sağlayabilir.

· Maskarayı kirpiklerinize eşit bir şekilde dağıtın ve köşelerine daha yoğun sürün. Özellikle alt kirpiklerinize sürmek gözlerinizi daha ön plana çıkarır.
5-makyaj-hilesiyle-gozleri-daha-buyuk-gosterin-2.jpg


· Gözünüzü büyük göstermek istiyorsanız dudak renginizi çok abartmayın. Dikkati dudaklara verirseniz gözleriniz olduğundan daha küçük algılanabilir.

· Tabi her şeyden de etkilisi gözlerinizin büyük görünmesi için güzel bakışlar şart :)

Sizin önerileriniz neler?