Cildinizi daha taze ve genç gösterebilmek için düzenli bakım uygulamak ve doğru makyaj tekniklerini biliyor olmalısınız. İlk olarak öğrenmeniz gereken ise hangi bakımların sizin için uygun olduğunu bulmaktır. Cilt tipinize uygun bakımları ertelemeden devamlı uygulayarak istediğiniz sonuçları alabilirsiniz. Yüz hatlarınıza uygun makyaj ile kendinizi çok daha genç gösterebilirsiniz.

Özel Kırışıklık Maskesi

Cildinizde kırışıklıklar oluşmadan önce cildinizin bakımlarını yapmak ile başlayabilirsiniz. Yaşınıza ve cilt tipinize en uygun maskeyi bulmanız gerekiyor. Sizin için en doğru cilt maskesini bulabilmek için dermotologdan yardım alabilirsiniz.

Düzenli Peeling

Aydınlık bir cildin sırrı ölü derilerden arındırmaktır. Haftalık olarak derinlemesine cildinize peeling uygulayın. Cildinizdeki ölü derilerden kurtulduğunuzda cildinizde doğal bir ışıltı oluşur.

Güneş Kremi

İlk kırışıklık belirtilerinizin erken yaşlarda oluşmamasını istiyorsanız mutlaka güneş kremi kullanın. Hassas cilde sahip olan kişilerin yüksek SPF içeriğe sahip olan kremleri tercih etmesi gerekir.

Doğru Kapatıcı ve Fondöten

Leke ve izleri kapatmak için kullanılan bu ürünlerin cildi donuk göstermemesi gerekiyor. Işıltı veren ürünleri tercih edebilirsiniz. Yüzünüze uyguladığınız ürünleri boyun bölgesine uygulayarak bütünlük sağlamış olabilirsiniz.

Allık

Cilt yaşlandıkça yapısal dolgunluğu kaybedebilir. Genç bir cildin sahip olduğu doğal pembeliği geri kazanabilmek için allık uygulamayı unutmayın. Krem allıklar genç bir cilt izlenimi yaratabilir.

Göz Makyajı

Gözlerinizin aydınlık olması göz çevresindeki kırışıklıklar ile başa çıkmanızı kolaylaştırır. Açık renk göz makyajlarını tercih edin. Makyaj bazı uygulayarak göz makyajınızın gün boyunca sabit kalmasını ve ince kırışıklıklara dolmasını engelleyebilirsiniz.