Sevgilinizin sizi aldattığını öğrendiniz ve ondan ayrıldınız ancak her şey burada bitmiş olmayabilir. Onunla ayrıldıktan sonra sizi tekrar arayabilir, sizinle barışmak için her şeyi yapabilir. Evli iseniz insanlar barışmanız konusunda ısrarcı dahi olabilir. Peki sizi aldatan biri ile barışmak doğru mu? ve eskisi gibi olabilmeniz mümkün müdür?

Kişiler unutmaz sadece görmezden gelmeye ve unutmaya çalışır. Olası barışma durumunda ona karşı sevginiz, aşkınız devam ediyor olabilir. Genellikle aldatılan taraf barışmayı düşünüyorsa kendi içinde kuracağı cümleler vardır. "Sadece bir defa olmuş" ve "tek hatadan bütün yılları heba etmek yanlış olur" diye düşünebilir. Aldatılmak bir kişiye yapılabilecek en büyük haksızlıklardan biridir. Yetişkin bireyler için bir anda oldu gibi bir durum söz konusu değildir.

Aldatma hakkında bilmeniz gereken önemli bir nokta var. Aldatmak dürtüler ile alakalı bir durumdur. Sizi bir defa aldattıysa muhtemelen son olmayacaktır. Son kararı kalbiniz ve mantığınız ile birlikte verin ancak barıştıktan sonra bir şüphe balonu içerisinde yaşayacağınızı unutmayın.