Aldatıldığınızı öğrendikten sonra bunu affetmeyip ayrılmış olabilirsiniz. Aldatılarak ayrılmalarda kişilerin hem ayrılık acısı ile hem de kandırılmışlık hissi ile baş etmesi gereken zorlu bir dönemden geçmesi gerekir. Bu dönemi atlattıktan sonra yeni bir ilişkiye başlasanız da eskinin izleri ve güven sorunlarının silinmesi kolay olmayacaktır. Hayatınıza giren yeni insana güvenebilmek ve ondan şüphe duymamak sizin için zor olabilir.

Yeni başlayan ilişkinizin devamlılığı ve sizin huzurlu bir şekilde devam edebilmeniz için bilmeniz gerekenler var. Bu ilişkinizin yavaş ve emin adımlarla ilerlemesi sizin kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olabilir. Sevgili olmadan önce flört döneminin uzun olması ve birbirinizi iyi tanımanız sizin için doğru bir tercih olacaktır.

Geçmişte yaşadığınız güven sorunlarını karşınızdaki insana anlatabilirsiniz ancak bunu kendi içinizde çözmeniz gerekir. Ona durumu anlattıktan sonra size bazı açılardan yardımcı olmasını bekleyebilirsiniz ancak ondan devamlı bu sorumluluğun altında olmasını beklememelisiniz. Yeni ilişkinizin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için onun farklı bir insan olduğunu kendinize kabullendirmelisiniz. Sürekli kendinizi diken üzerinde hissetmeniz kısa zaman içinde yeni sevgilinizi ve sizi yoracaktır.

İlişkiniz başladıktan sonra oluşan her sorunda, sizi aramadığı her saatte sizi aldattığınız düşünmemelisiniz. Karşınızdaki insanın davranışlarının güven oluşturup oluşturmadığını iyi bir şekilde gözlemleyin. Bu gözlemlerde objektif olmaya özen gösterin. Geçmişin izlerinden kendinizi uzaklaştırmadığınızda bu sorun devamlı olarak ortaya çıkacaktır.

Yeni ilişkiye başlamadan önce aldatılmış olmanızın üzerindeki etkisinden tamamen kurtulmanız gerekir. Eskinin gölgesi yeni ilişkide çeşitli sorunlara neden olabilir ve belki de harika devam edecek bir ilişkinin bitmesine neden olabilirsiniz.

Aldatıldıktan sonra büyük bir travma yaşadıysanız uzman yardımı almaktan çekinmemelisiniz. Böylece profesyonel olarak bu sorunla başa çıkabilmeyi öğrenmiş olursunuz. Aldatılmış olmak üzerinizde büyük bir etki yaratmış olabilir ancak sizi daha temkinli bir insan haline getirdiğini de unutmayın.