Modaya uygun olarak giyinmek size uygun olmayan giysileri seçmek değildir. Asla yapmamanız gereken moda hataları nelerdir? Şık görünebilmek için moda hakkında bilmeniz gereken önemli bilgiler var.

Moda dünyasında şık olabilmek için üzerinizdeki giysilerin kaliteli ve sizin için dikilmiş izlenimi yaratması gerekir. Küçük bedenler ya da abartılı ve yersiz takı seçimleri kaliteli olan giysilerinizin kötü görünmesine neden olabilir.

Yapmamanız Gereken Moda Hataları

kalitesiz_kumas_giyinmek.jpg


Kalitesiz Kumaşlar

Şık görünebilmek için giysinizin üzerinizde iyi durması gerekir. Kalitesiz kumaşlar vücudunuzda memnun olmadığınız alanların dikkat çekmesine neden olacaktır.

taki.jpg


Takı

Takılar kıyafetleri süsleyen ve daha şık görünmenizi sağlayan önemli detaylardır ancak bilmeniz gerekenler var. Kıyafetiniz ile uyumlu olmayan ve abartılı takılar önemli moda hatalarından biridir.

ayakkabi.jpg


Ayakkabı

Mevsime uygun olmayan ayakkabılar ya da yürüyemeyeceğiniz kadar yüksek ayakkabılar sizi şık olmaktan çok uzak bir noktaya götürebilir.

ucuda_uygun_giyinmemek.jpg


Vücuda Uygun Giyinmemek

Vücut tipinize uygun giyim ve doğru kıyafet seçimleri yapmanız gerekir. Örneğin geniş kalçanızı gizlemeden yapılan seçimler kilolu görünmenize neden olabilir.

dogru_ic_camasiri_secimi.jpeg


Doğru Çamaşırı Seçmemek


İç çamaşırları giysinizin daha iyi görünmesine yardımcı olur. İnce giysilerden belli olan çamaşırlardan uzak durmalısınız.

kucuk_beden_giyinmek_moda_hatasi.jpg


Küçük Beden Giyinmek


Pantolon seçimlerinde en sık yapılan hatalardan biri olan küçük ve çok dar pantolonlardan uzak durmalısınız. Göbek ve bel çevrenizde çıkıntı olmasına neden olabilir.