Cildiniz tüm bu el yıkama ve el dezenfektanlarıyla mı kuruyor? Avokado yağının cilt için faydalarını tanıtmama izin verin. Avokado yağı süper bir nemlendiricidir ve hızlı emilir, bu nedenle ellerinizi (ve cildinizi) tüm bu sabun ve dezenfektanlardan korumak için mükemmel bir vücut yağıdır. Tırnakları ve saçı iyileştirir Avokadonun içindeki doğal yağlar tırnakları ve çevresindeki cildi yumuşak tutmaya yardımcı olurken, kırılmaları azaltır, ayrıca kuru ve kırılgan tırnakları da iyileştirebilir. Kuru, pul pul bir saç derisi, kepek ve diğer benzer sorunların azaltılmasına yardımcı olarak avokado yağı ile de tedavi edilebilir.

AVOKADO YAĞINI BU KADAR GÜZEL YAPAN NEDİR?​

Yağ, oleik asit, palmitik asit, linoleik asit ve linolenik asit gibi yağ asitlerinden oluşur. Bunlar cildiniz için gerçekten çok iyi. Avokado yağı ayrıca A, C, D ve E gibi vitaminlere, minerallere ve beta-sitosterol, beta-karoten ve lesitin gibi antioksidanlara sahiptir.

Avokado yağında en bol bulunan yağ asidi, sağlığa sayısız fayda sağlayan bir yağ asidi olan oleik asittir.
avokadoyağı cilde etkisi

AVOKADO YAĞININ CİLT İÇİN FAYDALARI​

  1. Süper nemlendiricidir. Avokado yağı kalın dokuya sahiptir. Kuru, soyulmuş cildi nemlendirmek için kesinlikle mükemmel kılar. Dizlerinizde, dirseklerinizde, topuklarınızda ve diğer kuru noktalarda kullanabilirsiniz. Cildinizi rahatlatmak ve soyulmayı önlemek için güneş yanığına da hafifçe vurun. Avokado yağı kuru ve hasar görmüş saçlarda harikalar yaratır. Kırık saç uçları uçları en aza indirmek için saç uçlarına biraz kullanın. Veya şampuanladıktan sonra nemli saçınıza birkaç damla ekleyin.
  2. Yaralara şifadır.Avokado yağı yaraları iyileştirir. Birkaç çalışma da bunu kanıtlıyor. Avokado yağındaki oleik asit içeriğinin " yaralar için etkili bir alternatif tedavi " olabilir. 2018 yılındaki bir çalışmada, yağın kesiklerin iyileşmesine ve onarılmasına yardımcı olduğunu gösteren fareler üzerinde daha eski araştırmalara işaret ediyordu. Ve daha eski araştırmalar , avokado yağının kolajen üretimini artırabildiğini ve iltihabı azaltabildiğini buldu. Muhtemelen bu yüzden yağ, hasarlı cildi iyileştirmek için çok iyidir.
  3. Avokado yağı sedef hastalığına iyi gelir. 2001 yılında yapılan bir klinik araştırma , kalsipotriolün (aka Dovonex) etkilerini avokado yağı içeren bir B-12 vitamini kremiyle karşılaştırdı. Kalsipotriol, sedef hastalığı için yaygın bir tedavidir ve çalışma, daha hızlı çalıştığını ancak bir ay sonra gözle görülür iyileşmeler göstermeyi bıraktığını buldu. Bununla birlikte, avokado yağı içeren krem, sedef lekelerini iyileştirmede tutarlıydı. Üç ay sonra, iki tedavi çok benzer sonuçlar gösterdi. Bu nedenle, avokado yağı içeren basit bir B-12 vitamini kremi, uzun vadeli harika bir sedef hastalığı tedavisidir.
  4. Sivilceye neden olma olasılığı düşük yağdır. Avokado yağındaki yağ asidi birleşimi, sivilceye eğilimli bir cildiniz olsa bile sivilceye neden olma ihtimalini ortadan kaldırır… Ancak yine de cildinizde ufak bir test yapmalısınız. Herkesin cildi farklıdır! Avokado yağı sivilceye neden olma olasılığı düşük olan mükemmel bir makyaj temizleyicidir.
  5. Kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini azaltır. Cildimiz genellikle vücudumuzun yaşlanan ilk göze çarpan kısmıdır, bu nedenle yaşlanma belirtilerini olabildiğince uzun süre ertelemek herkesin önceliğidir! Neyse ki, avokado yağındaki yağ asitleri cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olur ve bu da kırışıklık oluşumunu yavaşlatır.
Tüm vücut yağı oluşturmak için avokado yağını tek başına kullanabilir veya diğer uçucu yağlarla karıştırabilirsiniz. Cildinize masaj yapın ve ardından cildinizi yumuşak tutmak için bir havluyla hafifçe kurulayın.

Avokado Yüz Maskesi Tarifi​

İlk önce olgun bir avokadoyu alın ve bir macun haline getirmeden önce küpler halinde kesin. Ardından, karışıma 1-2 yemek kaşığı avokado yağı ekleyin. ( Nem ve onarımın ekstra faydaları için bal , muz veya hindistancevizi yağı gibi diğer öğeleri eklemek tamamen isteğe bağlıdır ). Macunu yüzünüze uygulayın ve 10 ila 15 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın ve cilt bakımı rutininize normal şekilde devam edin.

Yaşlanma Karşıtı Avokado Krem Tarifi​

Gece kremine mi ihtiyacınız var? Yarım fincan avokado yağı, 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı, 2 yemek kaşığı balmumu, yarım çay kaşığı E vitamini yağı, 1 yemek kaşığı shea yağı ve 1 bardak suyu bir tencerede karıştırın. Karışımı kaynayana kadar birlikte eritin. Karışımı bir kavanoza dökün ve sertleşmesi için dışarıda bırakın. Uyurken ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için boyun, alın ve gülümseme çizgileri gibi alanlarda nikel büyüklüğünde bir miktar kullanın.
  • Beğen
Reactions: BitkiCell