Ayak mantarının neden olduğu ayak kokusuna doğal yoldan tedavi arıyorsanız Kadınlar Kulübü sizler için derledi!

Eğer ayak mantarından kaynaklı olarak ayak kokusu yaşıyorsanız hem özel hayatınızda hem de sosyal hayatınızda kendinizi kötü hissediyor olabilirsiniz.

Ayak kokusuna neden olan ayak mantarı şiddetli kaşınma ve hafif kepeklenmeyle ortaya çıkan bir deri hastalığı. İleri seviyeye geldiğinde ayakta çatlaklar oluşturmaya ve kötü kokuya neden olur.

Ayak kokusuna neden olan ayak mantarından kurtulmak için bir sürü yöntem var. Bu durumdan kurtulmak için kesin yöntem ilaç tedavisiyken doğal yöntemlerle de kokuyu giderebilirsiniz.
ayak-kokusuna-dogal-tedavi-onerisi-1.jpg


Ayak Kokusu Doğal Tedavi Önerisi

Ayak mantarının en sevdiği ve üreyebildiği ortam nemli ve sıcak ortamlar. Bu nedenle ayağınız ayak mantarı olmaya meyilliyse giydiğiniz ayakkabıdan tutunda çorabınıza kadar dikkat etmeniz gerekir. Eğer ayak mantarı sıkıntınız varsa banyoda kullandığınız terlik bile hastalığın yayılmasına neden olabilir. İşte bu noktada ayak kokusuyla ilaç tedavisiyle değil de doğal bir yöntemle kurtulmak istiyorsanız size bir önerimiz var: Karbonat!
ayak-kokusuna-dogal-tedavi-onerisi-2.jpg


Ayak Kokusuna Karbonatla Tedavi

Ayaklarınızdaki ağır kokudan kurtulmak için yapmanız gereken çözüm çok basit. En yakın eczaneden karbonat alın 2 litre sıcak suyun içerisine 1 çorba kaşığı atıp erimesini bekleyin. Hazırladığınız suya ayaklarınızı sokup 20 dakika bekletin. Bu uygulamayı 10 gün boyunca tekrarlayın ve ayaklarınızı iyi kurutmayı unutmayın. Ayrıca ayaklarınıza bu süre içinde her gün karbonat sürerseniz rahatsız edici kokudan daha kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Şimdiden geçmiş olsun diyoruz ve deneyenlerden yorumları bekliyoruz! :)

*Bu yazılanlar öneri niteliğindedir, kesin bilgi için uzmana danışınız.

Editör: Neşe Akbaş