İlişkinizi farklı nedenler ile bitirmiş olabilirsiniz. Terk edilen ya da terk eden siz olsanız da tekrar bir araya gelmek mümkün. Peki ayrılıp barıştıktan sonra eski ilişki olur mu? Aynı mutluluk ve güven sağlanabilir mi?

İlişkiniz bittikten sonra birkaç hafta ya da uzun bir süre ayrı kalmış olabilirsiniz. Ayrılıktan mutsuz olan ve birbirlerini özleyen taraflar tekrar bir araya gelmek isteyebilir ancak bunun yeni bir ilişki olmadığını bilmeniz ve geçmişteki kalp kırıklıklarını onardıktan sonra ilişkiye başlamanız daha sağlıklı olacaktır.

Ayrılıp Barıştıktan Sonra Mutlu Olabilmek İçin

Tekrar görüşmeye başladığınızda sizi daha önce ayrılığa götürmüş olan nedenleri düşünmeli ve çözmeye çalışmalısınız.

Ayrılıklarda genellikle iki tarafında hataları bulunur. Kendi hatalarınızı kabul edin. Sevdiğiniz insanında kabul edip çözüm yolu aradığından emin olun.

Ayrı kaldığınız süre uzunsa onun bu sürede hayatına başka biri girdiyse bu konuyu konuşun ve birlikteliğinizde dile getirmeyin.

Ayrıldıktan sonra karşınızdaki kişinin ailesi ile aranızda sorunlar yaşanmış olabilir. Bunun için en doğru çözümleri bulmaya çalışın.

Ayrıldıktan sonra oluşan güven sorunlarını kısa sürede onaramayabilirsiniz. Bunun normal ve olması gereken bir durum olduğunu unutmayın. Zamana ihtiyacınız olduğunu hatırlayın.

Daha fazla zaman geçirmek aranızdaki buzların erimesine yardımcı olabilir. Birlikte keyif alacağınız aktivitelere yönelin.

Ayrılık sürecinizde yanınızda olmuş ve sizin üzülmenize tanık olmuş kişiler, tekrar barışmanız taraftarı olmayabilir ancak size bu konuda destek olmalarını isteyebilirsiniz.