Kadınlar baba kavramı korunma, güven duygularını sembolize eder. Babasından uzakta büyüyen kadınlar dışarıdan güçlü görünse de iç dünyalarında hassas ve kırılgan olurlar. Onu koşulsuz seven, hayatta her zaman yanında olabilecek erkek figürünün yokluğu bazen yanlış tercihler ile sonuçlanabilir.

Babası yanında olmadan büyüyen kadınlar güçlü erkekleri hayatlarına alır. Onun içindeki güven ve korunma ihtiyacını karşılayabilecek erkek onun için ilk tercih olur. Kaybetme korkusunu derin olarak yaşadıkları için aşık oldukları erkekten vazgeçmek, ondan ayrılmak kolay olmaz. Hayatlarına bir erkeği almadan önce binlerce defa düşünebilirler. Şüphe duymak onların en belirgin özellikleri arasındadır. Aşık olduklarında sevdiği adama herkesten çok daha fazla değer verir. Onda hem baba sevgisi hem de aşk arar.

Hayatlarına aldıkları arkadaşları konusunda da seçici olurlar. Evleneceği kişiyi seçerken son derece dikkatli davranma konusunda devamlı kendilerini telkin ederler. Özellikle anne ve babası ayrı kadınlar, çocuklarının da kendileri ile aynı sorunu yaşamaması için evlilik öncesi birçok defa düşünürler. Mutlu olmadıkları bir evliliği sadece çocuklarını babasından ayırmamak için uzun yıllar devam ettirebilirler.

Sizde babasız büyüyen bir kadınsanız erken yaşlardan itibaren çok güçlü olmayı ve hayata karşı dik durmayı öğrenmişsinizdir.