Bakımlı olmanın kadınların özgüvenini artırarak daha mutlu yaşamalarına neden olduğu bilinen bir gerçektir. Her ne kadar bakımlı olmanın önemi tüm kadınlar tarafından bilinse de bakımlı kadın olmanın yolları uygulamasına geçildiğinde kadınların büyük çoğunluğu sınıfta kalmaktadır. Bakımlı olmayı sadece en yeni makyaj malzemelerinden geçtiğini düşünen pek çok kadın bakımlı olma yolunda geride kalmakta, ekranlarda gördüğü ve benzemek istediği ilgi çekici kadınlardan gittikçe uzaklaşmaktadır. Bu yazımızda bakımlı olmak için makyaj yapmaktan başka uygulanması gereken bakım yöntemlerinin püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.

Temizliğinizi İhmal Etmeyin
Bakımlı olmanın püf noktaları temizlikle başlar. Gün içi makyajı temizlemeden uyumamalı, her sabah duş almadan evden çıkılmamalıdır. Diş temizliğine önem verilmeli, düzenli fırçalamayla yetinilmeyerek diş ipi ve ağız gargarası kullanılmalı. Buna rağmen dişlerde sararma görülmesi durumunda düzenli olarak diş hekiminde dişler temizletilmelidir. İstenmeyen tüylerin belirgin olmasına müsaade edilmemeli, yüze ve vücuda kalıcı epilasyon yapılmalıdır. Kaşlar düzenli olarak kontrol edilmeli, hizayı bozan çıkıntılardan anında kurtulmak gerekmektedir. Temizlik aşaması halledildikten sonra püf noktalar uygulanılmaya devam edilebilir.

bakimli_kadin_olmak-600x400.jpg


Cildinize İyi Bakın
Cildiniz makyaj malzemelerinin de etkisi ile oldukça tahribat geçirmektedir. Öncelikle geceleri sadece makyajınızı temizlemekle yetinmemelisiniz. Siyah noktalara ve aknelere karşı kozmetik ürünlerden faydalanın, doğal bakım kürlerini uygulayın. Banyo sonrası nemlendirici kremleri kullanmanız gerektiği gibi güneşe karşı yüzünüze güneş kremi uygulamayı unutmayın.

bakimli_kadin_olmanin_sirlari_puf_noktalari_kurallari-1.jpg


Saçlarınız Göz Alsın
Şampuan reklamlarında görülen kadınların saçlarına sahip olmak hiç zor değildir. Şampuan ile birlikte mutlaka saç kremi kullanmalı, saçınızı ıslakken taramalı ve elektriklenmeye karşı saç spreyi kullanılmalıdır.

bakimli_kadin_makyaji-600x408.jpg


Abartılı Makyajdan Uzak Durun
Bakımlı kadın olmak için yapılması gerekenler listesinin sonunda doğru makyaj yapımı yer almaktadır. Uygulamak istediğiniz makyajları önceden prova etmek size zaman kazandıracağı gibi hata yapmanızı da engelleyecektir. Aşırı makyajdan kaçınarak doğru makyaj malzemelerini seçerek tepeden tırnağa bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

‘Bakımlı Kadın’ Nasıl Olunur ? Tıklayın !

Bakımlı Kadın Olmanın Püf Noktaları Tıklayın !

Kadınlar Kulübü Güzellerinin Güzellik Sırları Tıklayın !

Bakımlı Olmanın Kuralları İçin Tıklayın !

Dünya kadınlarının güzellik sırları için Tıklayın !

Osmanlı’nın güzellik sırları Tıklayın !

Bakımlı Görünmek İçin Neler Yapılmalı ? Tıklayın !