Mutluluk dolu günlerin hayali ile başlanan evliliklerde farklı birçok nedene bağlı olarak ilişkiler yürümeyebilir. Tahammül edilmesi zorlaşan ve devamlı kavga hali olan evliliklerin bitmesi tarafların psikolojilerinin daha fazla olumsuz etkilenmemesi açısından önemlidir. Çocukların varlığı ve onların mutsuz olmaması düşüncesi ile devam eden evliliklerde kavgalara ve şiddetli geçimsizliğe şahit olan çocuklar daha büyük bir mutsuzluk içine girebilir.

Evlilikleri bitirmemenin en önemli nedenlerinden biri de yalnız kalma korkusu ve bir daha asla biri ile birlikte olunamayacağı düşüncesidir. Uzun yıllar birlikte olduğunuz eşiniz hayatınızdan çıktıktan sonra yerine başka birini alabilmeniz düşüncesi sizi korkutabilir. Toplumsal baskı da evliliklerin devam etmesindeki en önemli nedenlerden biridir. Evin içinde yaşadığınız huzursuz ortamdan habersiz olan insanlar neden böyle bir karar verdiğinizi ilk başlarda anlamayabilirler ve sizi vazgeçirmek isteyebilirler. Elbette ki sosyal hayatınızda da değişiklikler oluşması normaldir. Ailelere bu durumun açıklanması ve onların ikna çabaları sizin için zorlayıcı olabilir.

Boşanmanın bir başarısızlık olmadığının ve sizi daha fazla mutsuz etmeden bitmesi gerektiğini kabullenmelisiniz. Çocuklarınız varsa hayatınız boyunca görüşmeniz gerekecek kişi ile birbirinizi daha fazla yıpratmadan evliliğinizi sonlandırmanız gerekebilir.

Unutulmaması gereken önemli bir nokta ise bu kararı almadan önce birçok açıdan evliliğinizin bitmesi gerektiğine kesin karar vermiş olmanız gerekir. Bu kararı almadan önce uzmandan yardım alabilirsiniz. Ciddi bir karar olan boşanmayı kesin olarak aklınızda ve kalbinizde ilişkinizi bitirdikten sonra gerçekleştirmeniz en doğru yol olacaktır.