Boya sonrasında kuruyan, yıpranan ve kırılan saçları eski haline getirmek için önerilerimiz var. Boyadan kuruyan saçları hemen toparlayan maskeler ile evde doğal yöntemler ile saçları canlandırabilirsiniz.

Boya kadınların en sık uyguladığı saç işlemleri arasında yer alır. Doğal yağı ile beslenen saç kökleri boyadan fazla hasar görmeyebilir ancak saç uçlarında yoğun kuruluk oluşur. Kaliteli boyaların kullanımı, saç tipine uygun bekleme süresi yıpranmaları engelleyebilir. Boya sonrasında kuruluk oluşmuş saçlarınız için evde hazırlayabileceğiniz doğal yağ içerikli nemlendirici maske tarifleri hazırladık.

aleo_vera_maskesi_sac_bakimi.jpg

Aleo Vera Maskesi


2 çorba kaşığı aleo vera jeli

2 çorba kaşığı saf zeytin yağı

1 çorba kaşığı susam yağı

Hazırlanışı

Aleo vera jeli, zeytin yağı ve susam yağını bir kabın içinde karıştırın. Saç kök ve uçlarınıza uygulayın. Çok yağlı saç derisine sahipseniz köklere uygulamayabilirsiniz.

Saçınızda ortalama 1 saat bekletin. Şampuanlayın.

Boya sonrasında ilk bir ay bu maskeyi haftada iki defa tekrarlayabilirsiniz. Sonrasında haftada bir defa uygulamak yeterli olacaktır.

E Vitamini Maskesi

1 ampul E vitamini

2 çorba kaşığı tatlı badem yağı

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı siyah üzüm çekirdeği yağı

Hazırlanışı

E vitamini, tatlı badem yağı ve siyah üzüm çekirdeği yağını karıştırın. Bir yumurtanın sarısını ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Saç kök ve uçlarınıza masaj yaparak uygulayın.

Saçınızda 2 saat bekletin. Şampuanlayın.

Boya sonrasında saçlarınızda yoğun hasar oluştuysa maskeyi haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. Maske sonrası saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin.
  • kurumus_saca_maske.jpg
    kurumus_saca_maske.jpg
    34,7 KB · Görüntüleme: 332