Çevremizdeki insanların hayatlarında neler olup bittiğini düşünüyoruz. Yakın arkadaşınız ile sohbet ederken konu ilişkilere geldiğinde onun ilişkisi ile kendi ilişkinizi karşılaştırabilirsiniz. Sevgilisinin ya da eşinin ona yaptığı sürprizler, gün içerisinde kaç defa konuştuklarını size anlatırken sizde kendinize bu soruyu sorabilirsiniz. Benim sevgilim neden bana bu kadar sürpriz yapmıyor? Burada sormanız gereken bir soru daha var elbette ki. Onların hiç mi sorunları olmuyor?

İlişkiler özgündür. Sadece çevrenizdeki ilişkilere değil, daha önce yaşadığınız hiçbir ilişkiye benzemez. İki farklı insan, iki hayat, eski tecrübeler bir araya gelir ve farklı bir kimya oluşur. Ortak zevkler ve amaçlar farklıdır. Yakın arkadaşınız sevgilisi ile maça gitmekten zevk alıyor ama siz almıyorsanız bu ilişkinizde sorun olduğu anlamına gelmez.

İlişkinizi başka bir birliktelik ile karşılaştırmadan önce aklınıza gelmesi gereken diğer konu ise gerçeklik payıdır. Size anlatılan ve dışarıdan çizilen ilişki birbirini ne olursa olsun seven, hayatını diğer yarısını bulmuş olan bir insandan bahseden, tartışmaları olsa da iki dakikadan fazla ayrı kalamayan bir çift olabilir. Genellikle gerçekler çok farklıdır. Çiftler tartıştıklarında birkaç gün konuşmayabilir ya da özel bir günü unutan bir taraf olabilir. Bunlar günümüz yoğun hayatında olabilecek normal durumlardır. Size ise genellikle ne kadar mutlu olduklarını anlatırlar.

İlişkiniz sadece size özeldir onu bir başkasıyla kıyaslamayın. Sorunlarınız olsa da bu ilişkinin çok özel olduğunu ve hayattaki tüm bireyler arası ilişkilerde sorunlar olabileceğini unutmayın. Mükemmeli aramaktan vazgeçmelisiniz.