Aşk acısı sevginin derecesine göre çok yoğun ve sancılı geçen bir süreç olabilir. Kendinizi dünyada tek başına kalmış gibi hissedebilirsiniz. Sevdiğiniz insanın sizi terk etmesi ya da sizin onun farklı nedenlerden dolayı terk etmiş olmanız ve olayları hatırlamanız size acı verebilir. Aşk acısını atlatıp hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilmeniz için önerilerimiz var.

ask_acisi_nasil_gecer.jpg


Aşk Acısını Atlatmanın Yolları

Onu kaybettiğiniz için hissettiğiniz yoğun acının hiç bitmeyecek olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Bu durumla başa çıkabilmek için yapmanız gereken en önemli adım zamanın size iyi geleceğini kabullenmektir. Büyük bir aşkla bağlı olduğunuz kişiyi unutabilmek ya da eskisi gibi düşünmemek için kendinize zaman tanıyın.

Sizi mutlu eden hobilere yönelmek ayrıldığınız kişiyi daha az düşünmenizi sağlayabilir. Farklı aktivitelere yönelebilirsiniz. Kurslar, yeni ve size onu hatırlatmayacak insanlar ile tanışmanızda yardımcı olabilir.

Hayatınızda onu hatırlatan detaylar aşk acısını daha yoğun yaşamanıza neden olabilir. En kısa sürede bu durumdan kurtulabilmek için anılardan da kurtulmanız gerekir. Birlikteyken çekilmiş fotoğraflar, evdeki eşyalar, mesajlar ve hediyeleri gözünüzün önünden kaldırın.

Ayrılık kararınız kesinse onu araştırmakta vazgeçin. Gerekirse bir süreliğine sosyal medya hesaplarınızı kapatın. Arkadaşlarınıza ya da ailenize onun hakkında konuşmak istemediğinizi söyleyin. Olaylı bir ayrılık olduysa her defa başka birine neden ayrıldığınızı anlatmanız acılarınızın canlanmasına neden olabilir. Onun hakkında konuşmak istemediğinizi net bir dille ifade edin.

İçinizden geçenleri anlatmak için yazı yazmayı deneyebilirsiniz. Kimseyle paylaşmak istemeyeceğiniz her şeyi yazmayı deneyebilirsiniz.

Ayrılığınızın üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hala ilk günkü gibi derin bir acı hissediyorsanız uzman yardımı almayı düşünebilirsiniz. Profesyonel bir bakış açısının size yardımcı olabileceğini unutmayın.