Hücrelerin yapı taşlarından biri de minerallerdir. En az vitaminler kadar cilde faydası olan bu doğal içerikleri dışarıdan da cildinize uygulayabilirsiniz. Günlük ve haftalık olarak cildinize mineral desteği uygulamaya başladığınızda kısa süre içinde istediğiniz sağlıklı cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.

Mineral maskesinin cildinize en önemli faydası doğal ışıltıya sahip olmanızı sağlamasıdır. Cildinizde mineral bakımlarından faydalanmak istiyorsanız hazır olarak satılan mineral içerikli maskeleri uygulayabilirsiniz. Evde mineral içeren maskeleri kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bunun için doğal meyveleri kullanabilirsiniz. Cilde tahrişe neden olmayan ve içerdikleri meyve asitleri ile peeling etkisi yaratan özel maskeler hazırlayabilirsiniz. Mineral bakımından zengin olan doğal kil maskeleri de cildinize ihtiyacı olan minerallerin sağlanmasına yardımcı olur. Cildinize uygulayacağınız mineral maskelerinin hazırlanmasında doğal maden suyu kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Mineral Maskesi

2 çorba kaşığı doğal kil

2-3 damla kayısı yağı

3-4 çorba kaşığı maden suyu

Hazırlanışı

Kil ve maden suyunu karıştırın. Maden suyunu kullanacağınız kilin yoğunluk yapısına göre arttırabilirsiniz. Son olarak kayısı yağını ekleyin ve tekrar karıştırın. Cildinize uygulayın 10 dakika bekletin. Ilık su ile cildinizi yıkayın.

Maden suyunu günlük cilt bakımınızda tonik olarak kullanabilirsiniz. Gözeneklerinizi küçültebilirsiniz.