Kolay yüz maskesi tarifleri sadece kadınlar için değil erkekler için de mucizevi etkiler sağlayabilen ve herkesin evde kolaylıkla uygulayabileceği maskelerin kullanımları her geçen gün artarken; cilt tiplerine göre çok farklı maske çeşidinin olduğu da göze çarpmaktadır. Mevsimsel şartlar, orantısız makyaj ve stres başta olmak üzere birçok nedenle yorulan yüzler gıdaya ihtiyaç duyarken bu gıda yüz maskeleri ve peeling gibi uygulamalarla sağlanmaktadır.

Cildi Tazeleyebilmek İçin Hayati Öneme Sahip
Günlük hayatın bir an olsun düşmeyen temposundan en çok payını alan bölgelerden biri olan yüz bölgesi belki de tazelenmeye en çok ihtiyaç duyulan bölgedir. Cildin beslenmesi, tazelenmesi ve ferahlamasını yanında kişinin daha dinç ve genç bir görünüm kazanabilmesi için yüz maskeleri oldukça önemlidir. Özellikle 2000’li yılların ortalarından itibaren kadınlar yüz maskesi yapımı için güzellik merkezlerinin yolunu aşındırırken özellikle yüksek fiyatlar sonrasında evde yapılabilen kolay yüz maskesi tariflerine de talebin her geçen gün arttığı görülmektedir.

kolay_yuz_maskeleri_tarifi-600x400.jpg

Kolay Yüz Maskesi Tarifleri
Cildi Besleyen En Faydalı Bitkisel Maskeler
Yüz maskeleri uygulama zamanı için aslında günün her saati farklı bir uygunluk içerse de uzmanlar tarafından özellikle geceleri bir saatin yüz maskesi için ayrılması gerektiği ifade edilmektedir. Yüz maskesi kullanımı için önemli tavsiyelere göz atılacak olursa;

  • Yüz maskesi uygulanmadan önce yüzdeki tüm makyaj ve kirin iyice temizlenmesi gerekmektedir.
  • Bazı maskeler buz dolabında ertesi gün için bekleyebiliyor olsa da yüz maskesinin her seferinde kullanılabileceği kadar hazırlanması çok önemlidir.
  • Maskelerin her gün uygulanmasında bir sakınca bulunmamakla birlikte cildin bir gün dinlendirilmesi maskeden alınan faydayı arttıracaktır.
hazirlamasi_kolay_yuz_maskeleri_tarifleri-600x400.jpg

yüz temizleyici maske yapımı
Hazırlanması Kolay ve Popüler Yüz Maskeleri
  • Bal, yumurta beyazı ve limon suyunun karıştırılarak maske kıvamına getirildikten sonra gün aşırı yüze uygulanması ve 20 dakika bekletilmesi, yüz için oldukça önemli faydalar sağlamaktadır.
  • 2 yemek kaşığı bal, yarım muz ve yarım yemek kaşığı zencefille püre kıvamına getirilip hazırlanan maske kuru ve karma ciltler için önemli bir destek sağlamaktadır.
  • Yağlı ve parlak ciltler için kullanılan yarım fincan elma sirkesi ve yarım fincan maden suyuyla oluşturulan elma sirkesi maskesi sivilceleri yok ederek cildi ölü hücrelerden arındırarak direncini arttıracaktır.
  • Bir adet limon, badem yağı ve zeytinyağıyla oluşturulan limon maskesi kuru ciltlerin yenilenmesi için oldukça önemli faydalar sağlamaktadır.
  • Yüz temizleyici maske yapımı için bir başka verilecek pratik yüz maskesi tarifi de 1 adet avokado ve 1 yemek kaşığı limon ve 1 adet yumurta beyazından oluşan avokado maskesidir. Avodako maskesi orta şiddetli bir peeling etkisi yaratarak ciltteki ölü hücreleri temizlemektedir.
Yüz Maskeleri Suna Dumankaya İçin Tıklayın !

Ev yapımı doğal cilt bakımı Tıklayın !

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Tıklayın !

Evde yapabileceğiniz yüz maskeleri Tıklayın !

Misel Su Nedir ve Nasıl Kullanılır? Ev Yapımı Misel Su Tarifi Tıklayın !

Yulaf Maskesi Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım Tıklayın !