Soğuk kış günlerinde cildinizin ihtiyacı olan nem dengesini sağlayan maske tarifi hazırladık. Cildi besleyen kış maskesi ile ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz. Parlak ve yumuşak bir cilt için evdeki malzemeleri kullanabilirsiniz.

Kış günlerinde cilt her zaman olduğunda daha kuru bir hale gelir. Soğuk hava ve rüzgarın etkisi ile cildinizin ihtiyacı olan nem dengesini sağlamak için özel maskeler uygulamanız gerekir. Sizin için her evde bulunan ve kış aylarında bolca tükettiğiniz muz, bal ve zencefilden bir maske tarifi hazırladık. Özellikle kuru ciltler için etkili olan bu maskeyi karma ciltlerde uygulayabilir.

zencefilli_cilt_maskesi.jpg


Zencefilli Kış Maskesi

2 yemek kaşığı bal

Yarım yemek kaşığı zencefil

Yarım muz

Hazırlanışı

Muzu ezin ya da blender ile püre haline getirin. Bal ve zencefili ekledikten sonra tamamen karışana kadar birkaç dakika boyunca kaşıkla ezin.

Hazırladığınız maskeyi temiz cildinize uygulayın. Ortalama 25-30 dakika bekletin. Soğuk su ile cildinizi temizleyin. Nemlendirici kullanın.

Bu maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Kuru cilde sahip kişilerin bu maskeyi devamlı kullanması önerilir. Muz ve bal cildinizin nemlendirilmesini sağlar. Zencefil ise cilde doğal parlaklık verir. Işıl ışıl bir cilde sahip olabilmek için sonrasında kullandığınız nemlendiricinin de kaliteli olmasına özen gösterin.
  • Beğen
Reactions: miss_laviniiaa