Soğuk ve rüzgarlı havalarda cilde uygun bakım yapılmadığında erken yaşlanma belirtileri gözlenir. Cildin soğuktan kırışmasını engelleyen maske tarifi ile cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz. Yaşlanma karşıtı bakım uygulamış olacaksınız.

Soğuk havada tahril olan cilt nem dengesini sağlamakta zorlanır. Cilt yüzeyinde oluşan gerginliğe uzun süre müdahale edilmezse ince cilt yüzeyinde kırışıklıklar oluşmaya başlar. Günlük olarak kullanmanız gereken nemlendiricilerin yanında haftalık olarak bakımlarda uygulamanız gerekir.

Cildi Koruyan Maske Tarifi

Yarım muz

Yarım elma

1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı

Elmanın kabuklarını soyun ve muzla birlikte blender ile püre haline getirin. Karışımın içine balı ekleyin. Temiz cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile temizleyin.

Bu maske cildi koruyan bir kalkan işlevi görür. Haftada birkaç kez uyguladığınızda cildinize ihtiyacı olan nemi sağlamış olursunuz. İçindeki bal ile cilt lekelerini yok edebilirsiniz. Muz ve bal ise cilt yüzeyinde doğal bir koruma sağlamanıza yardımcı olur. Yaşlanma karşıtı kolajen üretimini destekler.
  • soguktan_koruyan_cilt_maskesi.gif
    soguktan_koruyan_cilt_maskesi.gif
    156,2 KB · Görüntüleme: 272