Kırışıklıkların en önemli nedeni genetik faktörlerden kaynaklanan cilt yapısıdır. Dış etkenler ise genetik yapı kadar etkilidir. Cildinizdeki kırışıklıkları engelleyebilmek için uygulamanız gereken birkaç küçük sır ile bu sorunu erken yaşlardan itibaren ortadan kaldırabilirsiniz.

Yastık Seçimi

Günde en az 7 saat uyumak cildin kendisini yenileyebilmesi açısından önemlidir. Uyuduğunuz süre kadar nasıl bir yastık tercih ettiğinizde önem kazanıyor. Yumuşak ve sert olmayan bir yastık tercih edin. Pamuklu yastık kılıfları cildinizi çizebilir. Yüzünüzü çizmeyecek saten yastık kılıfları tercih edin.

Soğuk Su

Cildinizin parlak ve canlı görünmesi için kan akışını hızlandırmanız gerekiyor. Soğuk su ile cildi yıkamak bu etkiyi almanın en önemli yoludur. Kırışıklık oluşmasını engeller. Sıcak su ile cildinizi yıkamak rahatlatıcı olsa da cildinizde olumsuz etkiler yaratabilir.

Güneş Gözlüğü

Sadece aksesuar olarak değil göz çevresi sağlığı açısından mutlaka kaliteli bir güneş gözlüğü kullanın. Hassas göz çevresi derisinin korunması açısından en önemli noktalardan biridir.

Güneş Kremi

Tüm yüzünüze her gün güneş kremi uygulayın. Güneş cilt üzerinde kalıcı hasarlara neden olabilir. Leke ve kırışıklıklar ile savaşabilmenizin en etkili ve basit yolu güneş kremi kullanmaktır.

Sigara Kullanımı

Cildin canlı kalabilmesi ve yaşlanmaması için temiz kana ihtiyacı vardır. Oksijenin tüm cildinize etki edebilmesi için sigarayı kullanmamanız gerekiyor. Sigara dumanı doğrudan cildinize yapışır ve kirlilik oluşturarak gözeneklerin tıkanmasına yol açar.