Deri yüzeyinde oluşan yara izleri ve çizilmeler için bitkisel öneriler hazırladık. Cilt çizikleri nasıl geçer? Ciltteki tırnak izleri için doğal maske tarifi ile aleo vera kullanarak cildi yenileyebilir ve kötü görünen izlerden kurtulabilirsiniz.

Cildinizde farklı nedenlere bağlı oluşan ve estetik açıdan rahatsız edici olan cilt çizikleri nasıl geçer? Deri yüzeyinin darbe ya da yanlış cilt bakımları ile hasar alması sonucu oluşan bu sorunu tedavi edebilmek ve pürüzsüz cilt görünümüne kavuşabilmeniz için önerilerimiz var.

Cilt Çiziklerini Yok Etmek İçin

aloe_vera_cilt_cizikleri_nasil_gecer.jpg


Aleo Vera Jeli

Sabah ve akşam cildinize uygulayın ve masaj yapın. E vitamini içeriği cildi onarır.

Tatlı Badem Yağı


Çiziklerin iyileşmesi için cildin yeterli nem seviyesinde olması gerekir. Düzenli kullanmayı unutmayın. Gün içinde hasar almış bölgeye birkaç defa kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı


Bitkisel protein ve E vitamini açısından zengin olan hindistan cevizi yağı en iyi cilt nemlendiricilerden biridir. Günde iki ya da üç defa cilde masaj yaparak kullanabilirsiniz.

vazelin_Cilt_cizikleri_yuz_izleri_tirnak_izleri.jpg


Vazelin

Güçlü bir yenileyici ve nemlendirici olan vazelini cildinizde tahriş olmuş bölgelerde kullanabilirsiniz. Vazelini akşam yatmadan önce kullanmanız cildin yağlı görünmesini engelleyecektir.

Yoğurt

Probiyotik açısından zengin olan yoğurt tahriş olan cildin yenilenmesini hızlandırabilir. Bir çorba kaşığı yoğurdu cildinizde çizik oluşan bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Tırnak İzleri İçin Özel Maske

1 çorba kaşığı aleo vera jeli

1 tatlı kaşığı saf zeytin yağı

1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı

Aleo vera jelinin içine zeytin yağı ve balı ekleyin. Hazırladığınız karışımı cildinizde tırnak izleri olan bölgeye maske halinde uygulayın. 20 dakika bekleyin. Ilık su ile yıkayabilirsiniz. İçerdiği antibakteriyel özellik ve E vitamini ile cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Yüzdeki tırnak izleri nasıl geçer? Tıklayın !
Cilt çizilmesi nedir? Nasıl geçer? Tıklayın !