Cildinize baktığınızda önemsemeden kapatmaya çalıştığınız cilt kusurları hastalık habercisi olabilir. İşte önemli rahatsızlıkların işareti olabilen cilt sorunları.

Cilt Kusurları Hastalık Habercisi Olabilir

Yüzümüz hastalıklar konusunda bize haber veriyor olabilir. Soluk ten rengi, göz altı halkları gibi önemsenmeyen belirtilerin dikkate alınması gerekiyor. Sizde makyajsız cildinizdeki değişimleri gözlemleyerek vücudunuzun verdiği hastalık işaretlerini fark edebilirsiniz.

goz_altindaki_koyu_halkalar.jpg


Göz Altındaki Koyu Halkalar

Göz altındaki mavi ya da mor halkalar genetik nedenlere bağlı olabilir. Bunun dışında hormonal değişimler, alerji, aşırı alkol ve tuzlu tüketimi ve yetersiz uyku sorunlarının habercisi olabilir.

kirmizi_burun_ucu.jpg


Kırmızı Burun Ucu

Burunda birçok sinir ucu ve kan damarı bulunur. Damarların genişlemesi ile burun çevresinde kırmızılık oluşabilir. Kalp rahatsızlıklarının ilk belirtileri arasında yer alan kırmızı burun sorunu uzun süredir devam ediyorsa doktorunuz ile görüşmeniz gerekir.

sari_cilt_ve_goz.jpg


Sarı Cilt ve Göz

Solgunluğun yanı sıra sarıya dönmüş olan göz ve ten, karaciğer hastalıklarının işaret ediyor olabilir. Safra kesesi, hepatit ya da viral enfeksiyonlardan kaynaklanıyor olabilir.

sonradan_ortaya_cikan_benler.jpg


Sonradan Ortaya Çıkan Benler

Doğumdan sonra vücutta yeni benler çıkması her zaman tehlike oluşturmaz ancak dikkatli bir şekilde gözlemlenmesi gerekir. Bezelyeden daha büyük bir genişliğe sahip ve renk değişikliği olan ve pütürlü benleriniz varsa en kısa sürede doktora başvurmalısınız.

ciltte_dokuntu.jpg


Ciltte Döküntü

Yanlış makyaj malzemelerinin ve bakım ürünlerinin kullanılması cildi tahriş edebilir. Aşırı şeker tüketimi, iklim değişiklikleri gibi nedenlere bağlı oluşan döküntüler birkaç haftadan uzun devam ediyorsa doktora danışmanız gerekir.

agiz_ve_burun_cevresinde_soyulma.jpg


Ağız ve Burun Çevresinde Soyulma

İnce deriye sahip olan ağız ve burun çevresindeki kuruluğun nedeni yeterli nemlendirmeme ve az su tüketimi olabilir. A, B, C ve E vitaminlerinin eksikliğinden kaynaklanan bu belirtileri görmezden gelmemelisiniz. Bu vitaminlerin eksikliği odaklanma sorunu, ciltte erken yaşlanma, saç dökülmesi ve halsizlik gibi sorunlara neden olabilir.

dudak_ucuklari.jpg


Dudak Uçukları

Önemsenmeyen dudak uçukları bağışıklık sisteminizin zayıfladığının işareti olabilir. Herpes isimli uçuk virüsünden kaynaklanan bu sorun için bağışıklık sisteminizi güçlendirici besinler tüketmeye özen gösterin.

catlayan_dudaklar.jpg


Çatlayan Dudaklar

Yetersiz su tüketimi dudakların çatmasına neden olabilir. Dudak bakımlarını uyguladığınızda devam eden kuruluk sorunu alerjik tepkilerden kaynaklanıyor olabilir.

yuzde_killanma.jpg


Yüzde Kıllanma Oluşması

Yüzdeki kıllanma sorunu genetik faktörlere bağlı olabilir. Cildinizde son dönemde oluşan kıllanmalar yumurtalık kistlerinin habercisi olabilir.

yuzde_lekelenme_sorunu.jpg


Yüzde Lekelenme Sorunu

Cildizde renk değişikliği ve lekelenmeler oluşmaya başladıysa melasma (güneş lekeleri) sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Güneşe uzun süre maruz kalmak belirtilerin artmasına nede olabilir.

kas_ve_kirpik_dokulmesi_cilt_kusurlari.jpg


Kaş ve Kirpik Dökülmesi

Yanlış kaş alma yöntemleri ve makyaj ürünleri kaş ve kirpiklerde dökülmelere neden olabilir. Tiroid hormonuda kaş ve kirpiklerde yoğun dökülmeye yol açabilir.