Pamuk yağı, bitkisel içerikli ve içindeki maddelerden kaynaklı olarak cildiniz ile uyum sağlayan özelliklere sahiptir. Kozmetik sektörünün son yıllarda tüm ürünlerinde kullanmaya başladığı bu doğal ürünü evde günlük bakımlarınızda kullanabilirsiniz. İçerdiği E vitamini ve linoleik asidi ile ciltteki kusurların onarılmasına yardımcı olur. Antioksidan bakımından zengin olan pamuk yağı cildin gençleşmesini sağlar. Düzenli olarak uygulandığında ince kırışıkların oluşmasını engeller. Vücutta oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir. Ciltteki hasarı azaltır.

Pamuk yağını isterseniz günlük olarak akşam yatmadan önce bir miktar pamuk ile cildinize uygulayabilirsiniz. Haftalık olarak uygulayabileceğiniz cilt maskelerinin içine birkaç damla pamuk yağı ekleyebilirsiniz. Pamuk yağını sadece yüzünüze değil vücut masaj yağlarınıza da ekleyebilirsiniz.

Pamuk yağının cildiniz üzerinde daha iyi bir etki göstermesini istiyorsanız haftalık olarak birkaç tatlı kaşığı pamuk yağı tüketebilirsiniz. Salatalarınızı lezzetlendirebilir ya da yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Pamuk yağı almadan önce dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Ürünün tarımsal ilaçlar ve koruyucu maddeler içermediğinden emin olmalısınız. Güvenilir market ve aktarlardan almaya özen gösterin.