Kopan ve uçlarında yoğun kırık olan saçlarınızı canlandırmak için daha önce denediğiniz bakımlar yetersiz olabilir. Çok yıpranmış saçlara ekstra bakım yapmak ister misiniz? Saçı kısa süre içinde parlak ve dolgun gösteren bu formülleri deneyebilirsiniz.

Saçlarınız için ideal bakımı henüz bulamadıysanız ya da tüm maskelerin yetersiz kaldığınız hissediyorsanız ne yapmalısınız? Boya, ısı veren saç işlemleri ve saçın zamanla yıpranması ile oluşan kuruluk ve kırık sorunlarına etkili maske tarifi hazırladık.

susam_yagi_sac_maskesi.Jpeg


Tüm Saç Tiplerine Uygun Bakım Maskesi


1 çorba kaşığı susam yağı

1 çorba kaşığı jojoba yağı

2 çorba kaşığı avokado yağı

1 ampul B vitamini

1 ampul E vitamini

1 tane yumurta

avokado_sac_bakim_maskesi.jpg


Hazırlanışı

Yağları bir kabın içinde karıştırın. B ve E vitaminini de içine ekleyin. Yumurtayı karışımın içine kırın ve homojen bir karışım elde edin.

Uygulama ve Temizlenmesi


Maskeyi saç köklerinize ve saç uçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saçınızı toplayın ve bone takın. Bu maskeyi saçınızda en az 45 dakika bekletin.

Duşa girdiğinizde saçınızı tamamen ıslatmadan sadece birkaç saniye saçınızdaki fazlalığı atın ve şampuanlayın. Maskeyi tamamen çıkarmak için saç köklerinize parmak uçlarınızla masaj yapın. Tırnaklarınız ile saç derisini ovmayın. Bu maskenin yararlı etkilerinin tamamen kaybolmasına neden olacaktır.

Saçınızı şampuanladıktan sonra sadece saç uçlarınıza az miktarda krem uygulayın. İnce dokulu saçı çizmeyen havlu kullanın. Geniş tarak ile dolaşmış saçlarınızı fazla suyu aldıktan sonra tarayın. Bu işlem saçlarınızın daha az zarar görmesini sağlayacaktır.