Concealer, diğer adıyla kapatıcılar biz kadınların çantasında olmazsa olmaz majyaj ürünlerinde biri. Malum yüzümüzde de mutlaka kapatacağımız sorunlar olur. Özellikle de sivilce, cilt lekeleri ve gözaltı morlukları.. Concealer işte bu sorunların giderilmesinde oldukça etkili bir uygulama. Cildiniz çok yorgun ve soluk görünüyorsa hemen canlılık kazandırmak için de bu ürünü kullanabilirsiniz. Peki ya concealer uygulaması nasıl olur, ten rengime göre nasıl seçmeliyim diyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Concealer Seçimi Nasıl Yapılır?

Concealer ürünlerin birçok rengi bulunur. Siz cildinizde hangi sorununuzu kapatmak için kullanacaksanız o özellikteki concealer'ı almalısınız. Sivilce, cilt lekeleri v gözaltı morluklarınızı kapatmak için de renginizden 1-2 ton açık concealer tercih edin. Eğer cildinizde renk eşitsizliği varsa o zaman sarı ve yeşil tondaki concealer'ı tercih etmelisiniz.

Concealer nasıl uygulanır?

Concealer'ı gözaltlarınıza uygulamak için ürünün fırçasıyla ya da parmak uçlarınızla yardım alabilirsiniz. Sürmeye göz pınarlarınızdan başlayıp diğer taraflara doğru sürün. Ancak bu işlemi yaparken son derece hafif hareketlerle yapın. Concealer ile cilt lekelerinizi kapatmak için cildinize hafifçe uygulayın. Pürüzlü görünüm oluşsun istemiyorsanız tek kat uygulayın. Cildinizde akne varsa sadece aknelerinizin üzerine sürün. Gizlemek istediğin yerlere concealer uyguladıktan sonra transparan pudra ile bu işlemi sabitleyin.

Concealer uygulamasından sonra sanırım sizin de cildiniz pürüzsüz oldu değil mi?