Dekolte bölgesi peelingi nasıl yapılır? Dekolte bölgesi bakımı püf noktaları nelerdir? Pürüzsüz bir dekolte bölgesine sahip olmanız için evde peeling maskesi uygulayabilirsiniz.

Boyun ve dekolte bölgesinde kalın kıyafetler giyildiğinde hava almaması ve terlemesi ölü derilerin birikmesine neden olur. Dekolte bölgesi peelingi nasıl yapılır? Dekolte bölgesi bakımı püf noktaları nelerdir? Pürüzsüz bir dekolte bölgesine sahip olmanız için evde peeling maskesi uygulayabilirsiniz.

İnce yapılı dekolte bölgesi ve boyun derisinde sivilce oluşumunun en önemli nedenlerinden biri de ölü derilerin temizlenmemesi ve bakteri oluşumudur. Cildinize düzenli olarak hafif bir şekilde kese yapmak ve peeling uygulamak sivilce oluşumunu engeller. Pürüzsüz bir dekolte bölgesi için uygulamanız gereken ev yapımı maske tarifi hazırladık.

Ev Yapımı Dekolte Peelingi

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı Türk kahvesi

2 çorba kaşığı susam yağı

Hazırlanışı

Toz şeker ve Türk kahvesini susam yağı ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Kuru dekolte bölgenize dairesel masaj yaparak uygulayın. 5 dakikalık bir masajın ardından cildinizi ılık su ile yıkayın.

Bu peelingi yaz ve kış aylarında haftada bir defa tekrarlayabilirsiniz. Doğal malzemelerden elde edilen bir maske olduğu için tüm cildinizde kullanabilirsiniz. Yağlanma problemi olan ciltlerde yüz bölgesinde kullanılması önerilmez.

Dekolte Bölgesi Bakımı

Dekolte bölgenizde sivilce oluşumunu önlemek için her banyoda ince yapılı bir kese ile masaj yapabilirsiniz. Boyun bölgenizdeki ölü derilerden kurtulmak için ise ipek kese kullanabilirsiniz. Sert keseler cildin tahriş olmasına ve dokuların zarar görmesine neden olabilir.

Duştan çıktıktan sonra cildinizi bebek yağı ile nemlendirebilirsiniz. Bebek yağının düzenli kullanılması cildinizin yumuşamasına sağlar. Boyun bölgesine düzenli olarak dikey masaj ile uygulamak kırışıkların engellenmesine yardımcı olabilir.

Doğru sütyen seçimi dekolte bölgesinde kırışıklık oluşmaması için önemlidir. Dar ve tam destekli sütyenlerin devamlı kullanılması cildin sıkışmasına ve çizgiler oluşmasına neden olabilir.

Boyun bölgenizin kırışmaması için ise devamlı masajlar ve uygun nemlendirici kremler kullanması gerekir.

Antioksidan bakımından zengin gıdalar kırışıklık oluşmasını engellemenize yardımcı olabilir.

Solaryumdan ve güneş kremi kullanmadan güneşe çıkmaktan kaçınmalısınız.

Alkol içeren parfüm ve deodorant ürünleri dekolte bölgenize uygulamayın.

Uykuda en az 6 saat geçirdiğiniz için uyku pozisyonunuzu düzeltin.

Gün içinde doğru ve dik bir duruş şeklinde kalmaya özen gösterin.