Depresyon belirtileri nelerdir? Depresyon nasıl tedavi edilir ve depresyona iyi gelen doğal antidepresan bitki çayı tariflerini sizlerle paylaşacağız.

İş hayatı, stres, gündelik hayatta yaşadığımız sıkıntılar, depresyonu tetikleyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. Yapılan araştırmalar, kadınların, erkeklere nazaran daha çok depresyona girdiğini ve bu dönemi de daha sancılı bir şekilde geçirdiğini ortaya koyuyor. Ruhsal ve bedensel sağlığımızı korumak özellikle yeni dünyada çok daha zor ancak bunun için alabileceğimiz birtakım önlemler mevcuttur.

Hormonal dengesizliklerin yanı sıra sinir sistemi ile ilgili sorunlar ve kronik rahatsızlıklar da depresyonun en önemli nedenleri arasında gösteriliyor. B12 vitamini eksikliği olan kişilerin de depresyona çok daha kolay girdiği ifade ediliyor. Peki nedir depresyonun belirtileri?

Depresyonun Belirtileri Nelerdir?
  • Süreklilik gösteren ve devam eden mutsuzluk durumu
  • Endişeli ruh hali
  • Basit olaylarda aşırı tepki verme
  • Alınganlık
  • Unutkanlık
  • Karamsarlık
Depresyon Nasıl Tedavi Edilir?

Depresyon tedavisinde en etkili yöntem kesinlikle psikolojik destektir… Bir uzmandan yardım almanız bu sorunu kısa sürede çözmenize ve bu dönemi daha kolay bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacaktır. Depresyon tedavisinde ilk yöntem ruhsal tedavidir ancak başarılı olunamadığı takdirde ilaç tedavisi de devreye giriyor. Depresyon ilaçlarının bedensel olarak sizleri olumsuz etkileyeceğini de bilmeniz gerekiyor bu yüzden tedaviye olabildiğince ılımlı bir şekilde yaklaşmanız ve adım atmanız sizlerin lehine olacaktır. Bu süreçte ailenizin ve dostlarınızın desteği de oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Depresyona İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

depresyona_iyi_gelen_bitki_caylari_sarikantoran_ibrahim_saracoglu_gul_yapraklari.jpg


Depresyona İyi Gelen Bitki Çayı İbrahim Saraçoğlu

İşte İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen depresyona iyi gelen bitkiler.
  • Ispanak
  • Maydanoz
  • Tere otu
Bu üç bitki karıştırılarak hazırlanacak kürün, sabah akşam sıvı halde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Hazırlanışı oldukça kolay olan kürü, bitkilerin yaprak ve saplarını bir kaba karıştırıp kaynattıktan sonra kullanabilirsiniz.

depresyona_iyi_gelen_cay.jpg


Depresyona İyi Gelen Lavanta Çayı Tarifi

Lavanta : Lavanta çayının kokusu ve buharı depresyona, kaygıya ve uykusuzluğa iyi gelir. Lavanta kokusunun sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu nedenle sadece çayını içmek yerine evinize kurutulmuş lavanta alabilirsiniz.

2 bardaklık kaynamış suyun üzerine 2 çay kaşığı kurutulmuş lavanta koyun. 5-10 dakika demlendirin. Tatlandırmak için bal ve birkaç damla limon kullanabilirsiniz.

Depresyona İyi Gelen Sarı Kantaron Çayı

Sarı Kantaron çayının Avrupa’da orta dereceli depresyon ve stres tedavisi olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Bitkisel kaynaklı doğal antidepresan olan sarı kantaron çayı, stres tedavisinde etkili ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılmakta, en çok satılan şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Bir bardak sarı kantaron çayı için melisa çayı gibi 2 çay kaşığı kuru sarı kantaron çayı ile 10 dakikadan fazlaca demleyerek bir bardaklık sarı kantaron çayını tatlandırabilirsiniz.

depresyona_gul_yapraklari_tadavisi.jpg


Depresyona İyi Gelen Gül Çayı Tarifi

30 adet taze gül yaprağı bir cezvenin içerisine konur. 15 dakika kaynatın. Soğumaya bırakılır ve ardından içerisine şeker eklenir. Bu karışımın günde iki ya da üç kez içilmesi gerekmektedir. Bu doğal tedavi yöntemi depresif nöbetlerin sıklığını azaltır.

Depresyondan Nasıl Çıkılır? Tıklayın !

Major Depresyon belirtileri tedavisi için Tıklayın !

Doğum Sonrası Depresyon Nasıl Geçer? Tıklayın !

Hamilelikte depresyon ile nasıl baş ettiniz? Tıklayın !

Depresyona iyi gelen hobiler ve sporlar için Tıklayın !

Tükenmişlik Sendromu Belirtileri Nelerdir? Tıklayın !