Makyajın en önemli adımı ten makyajıdır. Fondöten ve kapatıcılar ile ışıl ışıl bir cilde sahip olurken doğal bir görüntü çizmeniz gerekir. Ten makyajının doğal olması için hangi adımları uygulamalısınız?

Doğru Ürün

Özel günler ve akşam için kullanılan fondötenleri gündüz saatlerinde kullanmayın. Mineral içerikli fondötenler cildinizin bakımını sağlar. Ürünü satın almadan önce mutlaka cilt tipinizi öğrenin.

Baz Kullanımı

Makyaj bazı cilde sabitlenmeyi ve uzun saatler makyajın kalıcı olmasını sağlar. Kaliteli ve gözeneklerde tıkanıklık yaratmayacak bir ürün seçmeye özen gösterin. Fondöten uygulamasından 5 dakika önce cildinize uygulayıp bekleyin.

Kapatıcı

Makyaj bazı ve fondötenden sonra ihtiyaç varsa kapatıcı ürünleri kullanın ancak iki defadan fazla katman uygulamayın. Fondöten ve cilt renginiz ile uyumlu bir ürün seçmeye özen gösterin.

Fırça ve Sünger Kullanımı

Bu iki seçenekten hangisi ile daha rahat makyaj yapabiliyorsanız onu seçmelisiniz. Fırça seçiminizde tok kıllı fondöten fırçası olmasına özen gösterin. Süngerleri ise mutlaka nemlendirip cildinize uygulayın.