Cildinizin doğal ışıltısını ve parlaklığını ortaya çıkarabilmek için bilmeniz gerekenler var. Ciltte sivilce, tahriş, ya da farklı sorunlar oluştuğunda maskelerin içerisine eklememeniz gereken malzemeleri sıraladık.

Limon


Sivilce tedavisi ve yağlı ciltler için uygun olan limon kuru ciltlere doğrudan uygulanmaması gerekir. Doğal yağlar ile karıştırılarak uygulanabilir.

Yoğurt

Doğal nem veren bir ürün olan yoğurdun dikkatli kullanılması gerekir. Yağlı bir içeriğe sahip olan yoğurt ciltte fazla yağ birikmesine neden olabilir. Yağlı his bırakabilir.

Türk Kahvesi

Özellikle peeling maskelerinin vazgeçilmezi olan Türk kahvesinin sivilceli ciltlere uygulanmaması gerekir. Sivilcelerin etrafa yayılmasına neden olabilir.

Yumurta

Yumurtanın sarısı, saç maskelerinde yumuşatma özelliği nedeniyle kullanılır. Yumurta beyazı ise kurutucu etkiye sahiptir. Kuru saçlar için uygun bir ürün değildir.

Bitkisel Yağlar

Bitkisel yağlar cilt ve saç bakımında etkili ürünlerdir ancak saç ve cilt tipine uygun içerikli yağların seçilmesi önemlidir. Yağlı ve kuru cilt ayrımını iyi bir şekilde yapmanız gerekir.