Yüzde ve özellikle çene bölgesinde oluşan kistik sivilceler hem renk ve şekilleri hem de uzun sürede geçmeleri nedeniyle, cilt problemi olarak nitelendirilir. Kistik yapıdaki sivilceleri patlatmak, sıkmak veya oynamak daha geç iyileşmesine veya yakın bir bölgede yeniden çıkmasına neden olabilir.

Doğal yöntemlerle kistik sivilceleri yok etmek için;

  • Karbonat
Antiseptik özelliği olan ve cilt bakımında sıklıkla kullanılan karbonat, kistik sivilcelerin tedavi edilmesinde de kullanılır. Doğal anti bakteriyel özelliği ile tüm sivilce türlerinin geçirilmesinde kullanılır.

1- 2 çorba kaşığı karbonat, saf su ile karıştırılarak, maske kıvamına getirilir. Ardından kistik sivilcelerin üzerine sürülür. 15- 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulanır. Cildin kurumaması için ardından nemlendirici uygulanır.

kistik_sivilce_hizli_nasil_gecer_maske_tarifi-600x337.jpg


  • Elma Sirkesi
Bakteri temizlemede en etkili yöntemlerden biri olan elma sirkesi, kistik sivilce ve aknelerin yok edilmesinde oldukça etkilidir. Sebum dengesini ve pH dengesini sağlayan elma sirkesi, kistik sivilce tedavisi için kullanılır.

Iltihaplı sivilcelerde doğrudan kistik oluşumların üzerine uygulanır. Bir parça pamuk üzerine birkaç damla elma sirkesi damlatılarak, kistik sivilcenin üzerine uygulanır. Bastırmadan hafifçe silinir. Kisti iyice kurutması için 2-3 saat beklenir. Ardından su ile durulanır. Kistik sivilcelerin görünümünde azalma olana kadar her gün uygulanır.

Birkaç hafta içerisinde tüm kistli ve iltihaplı sivilcelerin iyileştiği gözlemlenebilir. Cilt güzelleşir, gözenekler sıkıştırılır ve parlak bir görünüm elde edersiniz.

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri İçin Tıklayın !

İltihaplı sivilcelere çözüm Tıklayın !