Şampuan sadece saçlarınızı temizlemek için kullanılan bir ürün değildir. Doğru şampuan seçimi nasıl yapılır? Saç bakımında önemli bir adım olan şampuan seçimi hakkında bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Saçlarınıza uyguladığınız bakımların yanı sıra doğru ürünler ile temizleyeme de özen göstermeniz gerekir. Saç sağlığının korunması ve saçınızın ihtiyaçlarına uygun olan şampuanı seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Şampuanda olmaması gereken kimyasallar nelerdir?

Saç Tipinizi Belirleyin

Şampuan almadan önce saç tipinizi doğru olarak belirlediğinizden emin olmalısınız. Kuru saçların nemlendirme özelliği bulunan, yağlı saçların ise fazla yağı kontrol altına alma özelliği bulunmalıdır. Normal saç tipine sahip kişilerin ise nemlendirme ve saçı arındırma özelliğindeki şampuanları seçmesi gerekir.
sampuan_secimi.jpg


Şampuan Nasıl Seçilir?


Kuru saç tipi için kullanıla şampuanların bal özü, nemi hapseden bitki özleri içermesi gerekir.

Yağlı saç tipleri için nane özü, papatya ve biberiye özleri bulunan şampuanlar doğru seçim olacaktır.

Normal tipindeki kişilerin ise onarıcı özlere sahip olan şampuanları tercih edebilirler.

Nasıl Kullanılır?


Şampuan ve saç kremlerinin aynı şişede yer aldığı ürünler saçın çabuk yağlanmasına neden olabilir. Saç kremini saçınızın uçlarındaki kuruluğa uygun miktarda kullanmanız gerekir. Köklere uygulanan saç kremleri saçta aşırı yumuşaklığa neden olabilir ve dökülme yapabilir.

Şampuanlarınızın içinde paraben, silikon ve sülfat gibi içerikler olmamasına özen göstermelisiniz.

Organik şampuanlar saçların daha yumuşak olmasını sağlar ve saça fazladan kimyasal madde geçmesini engeller.

Şampuanınızı daha etkili bir hale getirebilmek için çam terabentin yağı ya da birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Hoş koku verir ve kimyasalların etkisini azaltır.

Zayıf ve yıpranmış saçlarınız için vitamin içerikli ürünleri tercih edebilirsiniz.

Şampuan seçimi kadar uyguladığınız miktarında önemli olduğunu unutmayın. Saçlarınıza özel maskeler uygulamadıysanız 2 defa şampuanlamak yeterli olacaktır.

Saç uçlarınızda kuruma sorunu varsa sadece kök kısımlarını şampuan uygulaması yapın. Kurutucu etkiye sahip olan şampuanın doğrudan uygulanması uçlarda daha fazla kurumaya ve kırılmalara neden olur.

Kuru Şampuan Nasıl Uygulanır? Nasıl Kullanılır? En İyi Kuru Şampuan Önerileri Tıklayın !

Şampuansız Saç Nasıl Yıkanır? No Poo Yöntemi Tıklayın !

Yıpranmayan Saçlar! No Poo Akımı Tıklayın !

Şampuandan önce yapmanız gereken maskeler Tıklayın !