Dudak ve saçların çekiciliği güzelliği de büyük oranda etkiler. Bu nedenle kadınlar saçlarına ve dudaklarına oldukça önem verirler. Yazıda sağlıklı ve hacimli saçların yanı sıra dolgun ve bakımlı dudaklar için de maske ve makyaj önerileri bulunmaktadır. Evde maske nasıl yapılır? Maske tarifleri oldukça pratiktir.

Dudakları Dolgunlaştıran Maske Nasıl Hazırlanır?
Dudak dolgunlaştırıcı maske pratik bir şekilde hazırlanıp, uygulanabilir. Birçok yöntem vardır ancak vazelin maskesi bu konuda oldukça iyi sonuçlar verir. 1 çay kaşığı kadar tarçını, 3 damla kadar nane yağı, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı acı biber ve 1 yemek kaşığı ölçüsünde vazelinle aynı yerde karıştırın. Bu karışımı kapalı bir kaba aktarın. Dudaklara sürüp yedirin. Yanma hissinden bir süre sonra yıkayabilirsiniz. Sonuç geçicidir ancak birkaç günde bir uygulama yapılabilir.

dudak_dolgunlastirma_maskesi_tarifi-600x335.jpg


Kalıcı Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?
Kalıcı dudak makyajı sayesinde kolayca istediğiniz dudak görüntüsüne ulaşabilirsiniz. Dudaklar renklenir, daha dolgun ve şekilli durur. Lokal anestezi uygulanır ve istenen dudak şekli belirlendikten sonra 1-2 saatlik bir işlem yeterli olur.

Sağlıklı Saç için Nasıl Maske Hazırlanır?
Kuru saçlar için maske çeşitleri oldukça fazladır. Biz özellikle zeytinyağ ile hazırlanan tarifi vereceğiz çünkü zeytinyağının saça olan etkisi tartışılmaz. 1 yumurtayı çırptıktan sonra iki yemek kaşığı mayonez ile bir küçük yemek kaşığı kadar zeytinyağını ilave edin. Bu karışım saçta 15-30 dakika durmalıdır. Durulayın ve şampuanlayın.

kuru_saclari_parlatan_maske_tarifi_sac_bakimi-600x403.jpg


Parlak saçlar için maske tarifi istiyorsanız 2 tane yumurtayı köpürtünceye kadar çırpın. Ardından 1/2 bardak yoğurdu ve 2 çorba kaşığı badem yağını üstüne ekleyin. Hem saç derisine hem saça iyice uygulayın, saç bonesi takıp bekleyin. 30 dakika yeterlidir; soğuk suyla yıkayın ve sonra şampuanlamaya geçin.

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Tıklayın !

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri Tıklayın !

Makyajla Dudak Dolgunlaştırma Yöntemleri için Tıklayın !