Gözenek sıkılaştırıcı ürünler çoğu zaman evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz özelliktedir. Hem doğal hem de faydalı bu tarifler sayesinde, yüzünüzde gittikçe büyüyen ve kötü bir görünüme neden olan gözeneklerin sıkılaştırılmasını sağlayabilir ve cildinizi doğal maskelerle besleyebilirsiniz. İnsan cildinde sürekli nefes alan ve dışarıya ter gibi sıvıları atmaya yarayan bu gözenekler ilerleyen zamanlarda genişleyerek, sarkmalara ve kötü görünüme neden olabilir. Bunun önüne geçmek için kolay uygulanabilir bazı doğal maske tariflerini uygulamanız mümkündür.

Gözenek Sıkılaştırıcı Kil Maskesi Tarifi
Basit malzemeler kullanarak gözenek sıkılaştırıcı maskeler yapmanız mümkündür. Yağlı ciltlerde daha çok görülen bu problem için kil maskesi birebir fayda sağlar. Gözenek sıkılaştırıcı maske ev yapımı olarak en çok tercih edilenlerden biri olan kil maskesinin tarifi şu şekildedir;

gozenek_sikilastirici_kil_maskesi_tarifi-600x675.jpg


  • Uygun toz şeklindeki kili aldıktan sonra eşit miktarda kili ve suyu bir kap içinde iyice karıştırın.
  • Macun kıvamına gelene dek karıştırdıktan sonra yüzünüze maskeyi uygulayın.
  • 35 – 40 dakika sonra kuruyan kil maskesini ılık suyla yüzünüzden temizleyin.
Bu basit adımları izleyerek hem cildinizin aşırı yağlarından kurtulabilir hem de gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Kil maskeleri her zaman için cilt sağlığında sıklıkla önerilmektedir.

Ebru Şallı Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi
Gözenek sıkılaştırıcı maske Ebru Şallı tarifine göre oldukça pratik ve cilt için faydalı özelliklere sahip. Bu maskeyi düzenli olarak kullandığınız takdirde cilt ile ilgili birçok sorunun önceden önüne geçebilir ve cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bu maskenin tarifi ise şu şekildedir;

gozenek_sikilastirici_dogal_cilt_maskesi_tarifi_ebru_salli-600x400.jpg


  • 1 tane yumurta akını, 1 kaşık doğal bal ile iyice karıştırın
  • Sürülebilir kıvama gelen maskeyi yüzünüze ve gözeneklerin belirgin olduğu bölgelere uygulayın.
  • Yarım saat bekledikten sonra maskeyi suyla temizleyin.
  • Maskeyi uyguladıktan sonra cildiniz fazlasıyla gergin ve kurumuş hale gelebilir bu nedenle nemlendirici kremlerle yumuşatmayı ihmal etmeyin.
Oldukça basit ve her eve uygun bu maske tarifini kullanarak kısa sürede harika sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Unutmayın doğal içerikli maskeler her zaman için sizin cilt sağlığınıza, kimyasal kremlere göre daha fazla fayda sağlayacaktır. Bu nedenle doğal maskeleri tercih etmeniz tavsiye edilmektedir.

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Tıklayın !

Gözenek Sıkılaştırmanın Basit Yolları Tıklayın !

Gözenek Sıkılaştırıcı 9 Doğal Çare Tıklayın !

Gözenek sıkılaştırıcı vitamin takviyesi Tıklayın !