Birlikteliğinizde çok sevdiğiniz sonrasında şartların değişmesi ile terk ettiğiniz yada tarafından terk edildiğiniz. Eski sevgilinizi aylar ya da yıllar sonra gördüğünüzde ne yapmalısınız? Özellikle beklenmeye anlarda karşınıza çıkan eski sevgilinizi ilk gördüğünüz an ne yapacağınızı bilemezsiniz.

Sizi bir telefon ya da mesaj ile terk etmişse ve ayrıldıktan sonra ilk defa karşılaşıyorsanız en heyecanlı durum ile karşı karşıya kalmışsınız demektir. Onu en son gördüğünüzde hala sevgiliydiniz şimdi ise gözlerini kaçıran iki yabancı insan oldunuz. Bol tartışmalı bir ayrılık oldu ve siz birbirinize asla söylenmemesi gereken cümleler kurdunuz ve şimdi aynı ortamdasınız. Diğer bir seçenek ise sevginiz bitmişti ve karşılıklı kalp kırıklıkları yaşamadan konuşup ayrıldınız. Tüm bu seçeneklerden hangisini yaşamış olursanız olun hissedeceğiniz duygu tuhaf bir heyecan olacaktır.

Eski sevgili ile karşılaşınca yapılması ve yapılmaması gerekenleri sıraladık. Karşınıza çıktığı ortama göre gerekiyorsa selam verin ancak bunun için kendinizi zorlamayın. Kavga ve şiddetli tartışma yaşamadan medeni bir ayrılık olduysa kısa bir selamlaşma şık bir davranış olabilir. Yorucu bir ayrılık süreci yaşadıysanız selam vermeyin ancak nefret dolu gözler ile bakmayın. Ağır gelebilecek ve kişiğini hedef alan söylemlerde bulunmayın. Görmezden gelmek yapılabilecek en iyi davranış olacaktır.

"Çok mutluyum iyi ki ayrıldık!" bu anlama gelen davranışlardan kaçının. Bu sizi komik duruma düşürebilir. Sakin davranın. Onun sizin hakkınızdaki düşüncelerinin artık bir önemi kalmadığı için kendinizi ispatlamak zorunda değilsiniz.

Yetişkin bir birey olduğunuzu unutmayın. Ayrılırken yaşadığınız sorunları geride bırakın ve sinirlenmeyin. Birlikteliğiniz sürecindeki iyi zamanları da unutmamalısınız.