Hayatınızdaki insandan ayrıldığınız ilk dönemlerde neden ayrıldığınız ve nasıl ayrıldığınız aklınıza en çok gelen maddeler olacaktır. Kurulan son cümleler ya da size veda ederken yüzünün ifadesi aklınızdan kolay çıkmaz. Eski sevgilinizi en kısa sürede unutabilmenin en etkili yolu ise anıları tamamen ortadan kaldırmak olmalıdır.

Size onu hatırlatan her şeyden hızlı bir şekilde kurtulun. Mesajları son defa okumayın. Sosyal medyada kayıtlı olan yazışmaları hemen silin. Sizde kalmış olan eşyaları varsa en kısa sürede geri gönderin. Ya da yok edin. Evde onu çağrıştıran size ait eşyalardan da kısa sürede kurtulun. Her zaman oturduğu koltuğun yerini değiştirin.

Müzik listenizde birçok anınız vardır. Şarkılara anıları kaydederiz. Listenizi tamamen silin. Onunla olan anılarınızı hatırlatacak bir şarkı dahi kalmamasını sağlayın. Romantik şarkılar ile ayrılık acınızı derinleştirmeyin. Enerjinizi yükseltecek şarkıları listenize ekleyin. Kesin ayrılık kararını aldıktan sonra bunların hepsini zaman beklemeden yaptığınızda kendinizi iyi hissetmeniz daha kolay olacaktır.

Ayrıldıktan sonra barışma ihtimaliniz yoksa bunları yapmak en hızlı şekilde normale dönmenizi sağlar. Ayrılığın ilk günlerinde oluşan romantik ve duygusal nedenlerin yerine bir süre sonra neden yürümediğini kendinize mantıklı bir şekilde ifade etmek diğer etkili bir yol olacaktır.