Saçlarınıza ısı veren maşa, düzleştirici ya da fön makinası kullanmadan şekilde vermek ister misiniz? Eskiler geri döndü! bigudi ile kolay dalgalı saç yapımı ve bigudinin nasıl kullanılması gerektiğini anlatıyoruz.

Bigudi maşa ve düzleştirici gibi saça ısı veren bir saç şekillendirici değildir. Isı veren aletler gibi saçı hızlı şekillendirmez ancak saç için tamamen zararsız olması ile saçların kırılma ve yıpranmasını engeller. Anneannelerimizin kullandığı saç şekillendirici işlem olan bigudiyle doğal dalgalar yapmanın yollarını sıraladık.

bigudi_sac_yapimi.jpg


Nasıl Bigudi Kullanmalısınız?

Saçlarınızda elde etmek istediğiniz dalgalı saç yoğunluğuna uygun bigudi kullanılması gerekir. Doğal dalgalar için büyük bigudileri tercih edebilirsiniz. İnce dalgalar için küçük bigudileri kullanabilirsiniz. Günlük kullanımda saçlarınıza hacim kazandırmak için ince ve kalın bigudileri birlikte kullanabilirsiniz.

Bigudi Nasıl Sarılır?

Dalgaların geliş yönünün arkada olması için dışa doğru sarılması daha uygun olacaktır. Bigudileri sarmadan önce saçların uzun süre dalgalı kalmasını sağlayacak saç spreyi ya da köpük kullanabilirsiniz.

Bigudi Ne Kadar Bekletilir?


Bigudiyi nemli saçlarınıza sardıysanız tamemen kuruyana kadar bekletebilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğu sağlayabilmeniz için en az 1 saat beklemesine özen gösterin. Aceleniz olduğunda sıcak fön ile bigudileri ısıtabilirsiniz. Bigudiler soğumadan saçlarınızı açmayın.

Bigudi Nasıl Açılmalıdır?

Bekleme süresi dolduktan sonra bigudileri arka taraftan açmaya başlayabilirsiniz. Yavaş ve dalgalara zarar vermeyecek bir şekilde açma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bigudileri çıkardıktan sonra tarak kullanmadan elleriniz ile saçlarınızı açabilirsiniz.