Ailenizden uzak bir şehirde yaşamaya başladığınızda ekonomik ya da sosyal nedenler ile başka biri ile aynı evde yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Ev ya da yurt arkadaşınız ile aynı yerde yaşadığınız süre boyunca sorunlarınız olmadan ve tartışmak zorunda kalmamak için bilmeniz gerekenler var.

Ev arkadaşınız ile aynı ortamı paylaşmaya karar verdiğiniz günden itibaren sınırlarınızın neler olduğunu konuşmalısınız. Genellikle en büyük sorunların nedeni faturalar, ev temizliği ve evcil hayvanlar olacaktır. İlk olarak bunları konuşmak ile işe başlayabilirsiniz. Hassas olduğunuz konuları açıkça anlatmalısınız. Yakın arkadaşınız ile aynı evi paylaşacaksanız da bu durumu ona söylemek sonrasında ortaya çıkabilecek olası problemleri engellemiş olur.

İş bölümü konusunda paylaşımcı olmalısınız. Bulaşıkların yıkanması ve faturaların zamanında ödenmesi gibi işlerin zamanında yapılmasına özen gösterin. Sizde ona hassas olduğu konuları sorabilirsiniz.

Eve çıkmadan önce karşınızdaki kişinin sizden çok zıt biri olmamasına dikkat edin. Siz odanızda sessizce saatlerde kitap okumayı tercih ederken onun evde parti veriyor olması son derece rahatsız olacaktır. İlk başlarda birbirinize gösterdiğiniz anlayışın ileride de devam edebilmesi için aranızdaki sınırların korunmasına dikkat edin.

İyi geçinebilmenin en önemli kurallarından biri ise empati ve esnekliktir. Kalıcı misafiriniz gelmeden önce ona bu konudaki fikrini sormalısınız. Onu ilk defa bir konuda uyarmaya ihtiyaç duyuyorsanız sert bir dille eleştirmeyin. Rahatsız olduğunuz problemi sakin ve kibarca ona söyleyin.

Faturaların ödenmesinde şeffaf olun. Ödediğinizde ve faturalar geldiğinde ona bunu söyleyin. Gerekirse ödendiğine dair makbuzları gösterin. Ailenizden biri olmadığı için iki farklı bütçe olacaktır. Bu konuda açık olmak gerekir.

Birbirinizin sınırlarına saygı duymalısınız. Sizinle her an birlikte olmasını bekleyemezsiniz. Birbirinize özel hayatınız konusunda da sınırlar koymayı öğrenmelisiniz. Siz birbirinizin evdeki hayatından sorumlusunuz dışarıdaki hayatına müdahale etme eleştirme hakkına iki tarafta sahip değildir.